NOVOGODIŠNJA ČAROLIJA: Praznični koncert hora "The International Belgrade Singers"

Hor "The International Belgrade Singers" ove godine proslavio je deset godina postojanja i tim povodom najavio koncert pod nazivom "Novogodišnja čarolija".

- Prvi koncert ćemo održati u sredu, 28. decembra sa početkom u 19 časova u Sali Beogradske filharmonije, Studentski trg 11, a drugi u četvrtak, 12. januara sa početkom u 19 časova u Centru lepih umetnosti GUARNERIUS, Džordža Vašingtona 12. Koncerti su humanitarnog karaktera i ulaznica za prvi koncert je 500 dinara, a za drugi dobrovoljni prilog.

Hor "The International Belgrade Singers", osnovan je 2012. godine, i okuplja predstavnike diplomatskog kora, međunarodne zajednice i sve ljude koji vole horsko pevanje. Pevamo najviše na engleskom, ali smo pevali i na norveškom, švedskom, ukrajinskom, latinskom i japanskom. Izvodimo dela klasične i savremene horske muzike, koja su osvežena aranžmanima specijalno napisanim za nas.

Hor, već 5 godina i 10 uspešnih sezona, vodi dirigent Olga Biserčić. Master studije je završila na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu na odseku dirigovanje u klasi profesora Bojana Suđića. Osnivač je i glavni dirigent nekoliko horova u Srbiji. Ostvarila je veliki broj nastupa i snimaka sa brojnim ansamblima Muzičke produkcije RTS-a kao dirigent saradnik, posebno sa mešovitim Horom RTS-a.

Ivana Šljivić će biti korepetitor na našim koncertima. Ivana je završila Fakultet muzičke umetnosti, odsek za opštu muzičku pedagogiju, radi kao profesor muzičkog u Prvoj beogradskoj gimnaziji i vodi crkveni hor "Mozaik".

Moto hora je: "Odužimo se svojim doprinosom zajednici u kojoj živimo", i ideja vodilja je da se prilikom nastupa, na koncertima, prikupe novčana sredstva koja doniramo u humanitarne svrhe i to uvek nekoj dečjoj ustanovi. Veoma smo ponosni na svoj humanitarni rad i do sada smo pomogli brojne ustanove i organizacije koje brinu o deci, kao na primer, Prihvatilištu za decu, Savezu slepih, OŠ "Dr Dragan Hercog", Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju, Dečjoj klinici u Sokobanjskoj, Centru za zaštitu dece u Zvečanskoj, Svratištu za decu, Odeljenju za hematologiju i onkologiju Univerzitetske dečje bolnice Tiršova, a ovog puta su sredstva koja prikupimo namenjena OŠ za zaštitu vida "Dragan Kovačević".

Na koncertima imamo specijalne goste: Dečji hor OŠ za zaštitu vida "Dragan Kovačević", Dečji hor Beograd, Milica Sekulić, klavir, i Jose Feliks Cebajos Ibara, solista.

Posebnu zahvalnost dugujemo OŠ za zaštitu vida "Dragan Kovačević" koji nam je ustupio salu za probe, Beogradskoj filharmoniji i Centru lepih umetnosti Guarnerius koji su nam ustupili sale za koncert - poručuju organizatori koncerta.

Izvor: Promo
Foto: Promo

koncertnovogodišnja čarolijaThe International Belgrade Singers