KARTICE KOJE ĆE IM OMOGUĆITI BROJNE POPUSTE: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio nove pogodnosti za penzionere od početka oktobra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je prilikom obeležavanja 100 godina penzijskog sistema u Srbiji najavio da bi od 1. oktobra, kada se obeležava Međunarodni dan starih, trebalo da se uvedu penzionerske kartice koje bi tim građanima, penzionerima, omogućile brojne popuste.

Vučić je prilikom obilaska štandova u Palati Srbija pre početka svečanosti naveo da će sa ovim karticama penzioneri imati popuste prilikom kupovine u prodavnicama, plaćanja računa u restoranima i slično.

Do 1. oktobra trebalo bi da se prijave zainteresovane firme i obavi podela kartica. Vučić je pre početka skupa posvećenog obeležavanju 100 godina penzijskog sistema u Srbiji zajedno sa ministrima Sinišom Malim, Nikolom Selakovićem, gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, i direktorom fonda PIO Reljom Ognjenovićem obišao standove Fonda PIO, Turističke organizacije Srbije, Banke poštanske štedionice, Sužbenog glasnika, RFZO, Udruženja banja Srbije i Pošte Srbije, prenosi Tanjug.

Na štandu TOS-a Vučić je najavio povećanje broja turističkih vaučera za odmor u Srbiji.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Freepik.com

aleksandar vučićpenzioneripenzionerske karticepopusti