Serbia Epic serija - Spektakularne trke u tri srpska grada za kvalifikacije za OI u Parizu

Biciklistički klub Novi Sad i Serbia Epic pomeraju granice i, nakon veoma uspešnih međunarodnih biciklističkih trka, nastavljaju sa organizacijom istih koje takmičarima donose bodove za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Posle jedine međunarodne UCI biciklističke trke održane prošle godine u Srbiji, Serbia Epic serija, koju ujedno čine i kvalifikacione trke za OI u Parizu, počinje na olimpijskoj stazi na Adrevlju oko hotela Ceptor i to uz tri trke: 24. marta - Yason C3, zatim 25. marta - Đak sport Andrevlje XCO i 26. marta - Andrevlje XCO C1. Serija se nastavlja na najatraktivnijoj evropskoj lokaciji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, na Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalu, od 15. do 16. aprila, a zatim se seli u Požarevac od 21. do 22. aprila, gde će ekskluzivno, prvi put biti održana UCI međunarodna MTB trka, dok je završnica Serbia Epic-a zakazana za 23. april uz Salcano Tursko-Srpski kup prijateljstva na Košutnjaku u Beogradu.

Serbia Epic seriju otvara trka na Andrevlju koja pobedniku donosi 60 bodova. Posle Andrevlja serija se nastavlja na Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalu koji će biti održan na jednoj od najatraktivnijih lokacija za planinski biciklizam u Evropi - Petrovaradisnkoj tvrđavi, na kojoj je 2021. godine održano Evropsko prvenstvo.

Ovaj svojevrsni festival predstavlja dve C1 trke za olimpijske bodove, kao i trku za Kup Srbije. U Novom Sadu takmičiće se 20 ekipa iz inostranstva i 200 biciklista iz Srbije. Pored trke biće upriličeni brojni dodatni sadržaji predvođeni velikim koncertom i tradicionalnom trkom guralica za najmlađe, a sve ovo biće začinjeno "Ukusima Vojvodine", već svima poznatom organizacijom koja će upriličiti štandove sa domaćim proizvodima i ukusnim poslasticama, te će ovo biti prilika za pravi porodični aktivni izlet. Za takmičare, ali i posetioce, Petrovaradin fortress bike festival će biti prava sportska poslastica jer će biciklisti voziti po stazi koja se prostire od bedema, preko tunela do mostova.

- Organizacija UCI trka koje su kvalifikacione za Olimpijske igre veoma su atraktivne za strane bicikliste. Pored trka za profesionalne bicikliste, organizuju se i one za Kup Srbije, a posebnu pažnju poklanjamo najmlađima koji će imati priliku da se oprobaju u GurGur trci sa animatorima - izjavio je Nemanja Vajs, direktor Serbia Epic serije.

Deo čitave Serbia Epic serije, na koji je Biciklistički klub Novi Sad veoma ponosan, je održivost koja se ogleda u očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama klub će zasaditi po jedno drvo u novembru 2023. godine, sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi Serbia Epic šuma koja će ostati budućim generacijama. Serbia Epic je jedinstven sportsko-privredno turistički koncept koji za cilj ima afirmaciju Srbije i turističkih destinacija u Srbiji uvršćujući je u sportsko-turističke destinacije.

Serbia Epic seriju podržali su Grad Novi Sad, Grad Beograd i Grad Požarevac, Gradska uprava za sport i omladinu, Gradska uprava za kulturu, Gradska uprava za privredu Novog Sada, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Pošta Srbije, Auto Čačak-Škoda Srbija, Heineken, Halkbank ad Beograd, Capriolo, Yason, Salcano, Đak sportska oprema, Akov rakija, Sim Novi Sad, Dasigo, Turska Ambasada u Beogradu, Color media communication, radio AS FM.

Koncert Tijane Bogićević kao specijalna poslastica za posetioce velike trke na Petrovaradinskoj tvrđavi

Za kraj Pošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivala organizovan je koncert Tijane Bogićević, jedne od najpoznatijih pop pevačica u Srbiji i nekadašnje predstavnice Srbije na Evroviziji. Nakon niza veoma uspešnih koncerata, radujemo se što će posetioci imati priliku da uživaju u raskošnim muzičkim aranžmanima, neodoljivoj interpretaciji i vokalu po kojem se Tijana izdvaja i pamti, i zapevaju sa njom u glas dobro poznate hitove "Hajde onda ništa", "Tražim", "Čudo", "Blizu", "Bezuslovno", "U redu", "Širina", "Gotovo" i druge. Muzički program upotpuniće i poznati novosadski duo "Braća Krstić", kao i DJWD 87-Darko Vajs.

Foto: Aleksandar Miškov

Biciklistički klub Novi Sadbiciklizamkup srbijekvalifikacije za Olimpijske igre u ParizuNemanja VajsPošta Srbije Petrovaradin Fortress bike festivalSerbia Epic serijaSerbia Epic šumatijana bogićevićUCI biciklističke trkeUkusi Vojvodine