ŠTA JE POTREBNO: Od sutra karte za besplatan prevoz za beogradske srednjoškolce

Od sutra, svi učenici beogradskih srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji Grada Beograda mogu odmah da preuzmu svoju karticu za besplatno korišćenje javnog prevoza, izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Potrebno je da srednjoškolci samo odu do bilo koje od 17 beogradskih opština i na šalteru Grada Breograda uz đačku knjižicu prilože i zdravstvenu knjižicu (punoletni srednjoškolci mogu umesto zdravstvene knjižice da daju ličnu kartu).

- Procedura je jednostavna, traje nekoliko minuta, srednjoškolci se uz priložene dokumente slikaju u opštini, na licu mesta. Kada jednom izvade besplatnu personalizovanu karticu za prevoz, ona im automatski važi do kraja srednje škole - objasnio je Šapić, dodajući da do sada srednjoškolci nikada nisu imali priliku da se voze besplatno.

- Prvi put Beograd je uveo besplatne kartice za prevoz za sve učenike srednjih škola i nadam se da će našim srednjoškolcima one olakšati korišćenje javnog prevoza i bar malo rasteretiti kućni budžet njihovim roditeljima - zaključio je gradonačelnik.

Izvor: n1info.rs, beoinfo.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay

aleksandar šapićbeogradbesplatan prevozgradonačelnikgradski prevozkartesrednjoškolci