Letnja žurka magazina "Diplomacy & Commerce" – Slavimo jedinstvo, kulturu i muziku

Očaravajuća bašta konaka kneginje Ljubice, jedna od najstarijih očuvanih građevina iz prve vladavine kneza Miloša Obrenovića, otvorila je svoja vrata za godišnju Letnju žurku magazina "Diplomacy & Commerce", 21. juna 2023.

Smešten slikovito u srcu Beograda, preko puta Saborne crkve Svetog Arhangela Mihaila, događaj je obeležilo okupljanje diplomata, vladinih zvaničnika, predstavnika kompanija i uticajnih ljudi iz kulturnog i društvenog miljea. Ovakvi događaji su sastavni deo srpske tradicije, negujući atmosferu jedinstva i međusobnog poštovanja među prisutnima i predstavljajući bogato kulturno nasleđe Srbije.

Održan prvog dana leta koji se poklapa sa Svetskim danom muzike, ovogodišnja manifestacija je imala posebnu muzičku poslasticu. Kao vrhunac večeri nastupio je proslavljeni muzičar Aleksej Judžin, koji je krasio pozorišta i klubove u Moskvi pre nego što su mu ratne okolnosti promenile put.

Judžinov muzički put, na kome je prošao Evropu i Afriku, trenutno ga je zatekao u Srbiji. Poznat po svojim očaravajućim nastupima na ulicama i trgovima Subotice, Beograda i Novog Sada, on donosi delić živahne ulične kulture u prefinjen ambijent ove večeri.

- Mnogi vrsni umetnici iz Rusije i Ukrajine došli su u našu zemlju pre sto godina. Smatramo da je naša dužnost da im pomognemo da obogate naše društvo, kao što su to činili i tada - rekao je Robert Čoban, predsednik Color Press Group.

Ova ideja je potencirana nedavno, kada je Balet Narodnog pozorišta proslavio svoj 100. rođendan, obeležavajući dolazak baleta u Beograd od strane Belih Rusa posle Oktobarske revolucije.

Čoban se kao domaćin zahvalio sponzorima večeri, kompaniji Coca Cola i vinariji Zvonko Bogdan. Njihova vrhunska pića dodatno su podigla praznični ambijent.

- Svim gostima, članovima diplomatskog kora, poslovne zajednice, ličnostima iz kulturnog i javnog života i kolegama iz medija, hvala na podršci magazinu Diplomacy & Commerce - dodao je Robert Čoban.

Konak kneginje Ljubice, mesto održavanja ovog slavnog skupa, doprinosi značaju ovog događaja. Podignut je 1830. godine kao predstavnički dvor srpske suverene dinastije Obrenović, dok nosi ime žene kneza Mihaila Obrenovića, Ljubice. Njegova stalna postavka, "Enterijeri kuća iz 19. veka u Beogradu", prikazuje originalni nameštaj, brojna slikarska dela i portrete vladara i istaknutih gradskih porodica, pružajući uvid u slavnu prošlost Srbije.

Spajajući muziku, kulturu i diplomatiju, Letnja žurka magazina "Diplomacy & Commerce" zaista oslikava duh srpske tradicije, naglašavajući svoju posvećenost negovanju razumevanja i jedinstva među različitim oblastima i nacijama. Događaj služi kao savršena platforma za proslavu i uvažavanje bogatstva i različitosti koje svaki gost unosi u kulturni pejzaž Srbije.

Aleksej Judžincoca colakonak kneginje ljubiceLetnja žurka magazina "Diplomacy & Commerce"Robert ČobanSlavimo jedinstvo kulturu i muzikusvetski dan muzikevinarija zvonko bogdan