PROLAZIM KROZ ZAHTEVNE MEDICINSKE ANALIZE: Ispovest Alekse Jelića nakon otkrića da će mu surogat majka roditi dete

Pevač i baletski igrač Aleksa Jelić (47) uskoro će ući u proces koji će mu omogućiti da ostvari svoju najveću želju - da postane otac, a to će učiniti uz pomoć surogat majke. On sada otkriva kako se odlučio na taj potez, kako izgleda proces i šta o tome kažu njegovi najbliži.

Aleksa je nedavno otvorio temu o surogat majčinstvu koja je u Srbiji izazvala veliku pažnju.

- Da, ovo je moja lična priča i nisam mislio da će toliko zainteresovati javnost. Možda u smislu da je sve moguće i da niko nikada ne treba da odustane od svojih želja ma kako izgledale teške i nemoguće. I jeste u Srbiji tabu tema, čujte, Srbija u nekim segmentima i dalje živi srednji vek. Ne bi mi prijalo da izazove interesovanje na nivou informacija, prepričavanja, ogovaranja jer ovo je ozbiljna priča koju čovek ne uradi tek da bi uradio nešto već toj odluci prethodi duboko promišljanje, još dublja ljubav, te sam spreman za novi deo starog života.

Talentovani pevač i baletski igrač ima svu podršku najmilijih, mada priznaje da njegovi roditelji, Dragi i Vesna, nisu sasvim sigurni u njegovu odluku zbog partrijarhalnijeg načina života.

- Moji su radosni, u početku možda malo uzdržani, Dragi više nego Vesna. Razumem njihovu strepnju, razumem njihov strah, razumem da je drugačiji put od onog tradicionalnog uvek teži, a pogotovo kada osoba ulazi sama u celu tu priču. Za sada savete nisam dobio, u potpunosti poštuju moju odluku, kakva god ona bila. Osećam da se potajno raduju i znam da će se tek radovati ako se sve bude događalo po planu.

Aleksin otac je Dragi Jelić, poznati roker iz "YU grupe", koji mu je celog života bio velika podrška kako privatno, tako i poslovno.

Aleksa, koji sada živi u Španiji, otkriva kako izgleda njegov život u inostranstvu, kao i da li mu nedostaje Srbija.

- Ja sam u Barseloni od 1999. godine, ovde je život živ, vazduh čist, arhitektura božanstvena, a ljudi nasmejani, rasterećeni, kulturni i edukovani. I prihvaćeni, bez obzira na bilo kakve različitosti. Poslednjih nekoliko godina se trudim oko sestrinog i mog restorana koji je otvoren samo dve nedelje pre pandemije te je, razumećete, prošao izuzetno težak period. Što se Srbije tiče i tu sam stalno, kako zbog nastupa tako i zbog moje matične kuće "Narodno Pozorište" čiji sam član. Ja sam bogat čovek, imam dve zemlje koje brinu o meni, moja otadžbina i moja domovina.

Pošto je istakao da mu je žao što će u ceo proces ući sam, na pitanje da li to znači da odustaje od potrage za srodnom dušom, Aleksa kaže:

- Ne, ne odustajem, ali ni ne očekujem. Ako sam nešto do sada naučio, to je da nemam očekivanja, ni u jednoj sferi, pa ni u emotivnoj. Ako se ikada desi sjajno, divno, prekrasno, ali ako ne i to je ok. Neću biti sam, nadam se i radujem nasledniku/ci.

Iako je odlučan u želji da se ostvari u ulozi roditelja, Aleksa ne krije strah povodom činjenice da će biti samohrani roditelj.

- Da, naravno da da. Plaši me vreme u kome živimo, ratovi, pandemije, sve ono što će tek doći. Plaše me ljudi, njihova oholost, zloba i bol koji su spremni da nanesu drugima. I na kraju, plaše me i godine koje imam, ali sada je momenat. Sada ili u sledećem životu.

U 40. godini Aleksi je, kako kaže, bila bitna karijera i nije razmišljao o potomstvu, a sada je priznao da li se zbog toga kaje, pa se, za kraj, osvrnuo na svoju karijeru i otkrio poslovne planove za naredni period.

- Ne kajem se ni zbog čega, sve što je trebalo desilo se, a što nije, možda mu nije bilo vreme. Možda da sam manje vremena posvetio karijeri, a više privatnoj priči... a možda je toj mojoj ličnoj priči tek sada došlo vreme. Osećam da na kraju uvek bude onako kako je najbolje za nas i to mi je nit vodilja za budućnost. Što se tiče karijere, voleo bih da uradimo predstavu "Birdcage" na sceni Pozorišta na Terazijama, upravo smo u razgovorima oko toga i nadam se da će doći do realizacije.

Jelić je malo bliže opisao proces izbora surogat majke, te otkrio da li priželjkuje ćerku ili sina.

- Surogat majku ne biraš, već biraš donatorku jajne ćelije, te dete može biti i bele puti, latino ili čak crne boje kože. Nemam nikakve kriterijume, tek kada budem dobio ponudu i izbor donatorki, odlučiću. Ceo proces je dosta složen i prolazi rigorozne medicinske procese i jedino što ne možeš da biraš je pol bebe.

Izvor: Blic.rs
Foto: aleksajelicmusic/Instagram

aleksa jelićpotomstvosurogat majkatop_slider