"Dan Laze Telečkog", treća sreća

Udruženja Petrovaradin Media i HBO Color Media Events, uz finansijsku podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama treću godinu zaredom organizuje "Dan Laze Telečkog" u čast ovog velikana srpskog glumišta, sa željom da mladim ljudima, čestim posetiocima ulice koja nosi njegovo ime, skrenemo pažnju na njegov značaj i doprinos srpskoj kulturnoj sceni.

Laza Telečki bio je pozorišni glumac, reditelj i istaknuti član Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Osim izložbe "Laza Telečki" koja će krasiti samu ulicu, u subotu, 12. avgusta, organizovaćemo i predavanje o životu, radu i značaju prvog srpskog profesionalnog glumca, kao i prikladan prateći program tokom dana.

Program za sugrađane koji žele da prisustvuju je besplatan, a za prijave i dodatne informacije možete se obratiti putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com.

Program:

17.30h

- Radionica za decu na otvorenom - Lutkarsko pozorište

Najčešće igrane predstave u dečijim objektima i ustanovama, ali i u pozorišnim salama koje ne zahtevaju mnogo scenskog prostora i tehnike. Lepe lutke, scenografija, dobra muzika i koreografija čine ove predstave zabavnim, edukativnim i uzbudljivim za sve mališane.

Kroz interesantnu radionicu vodiće nas Suzana Adžić, glumica lutkarskog pozorišta "Pozorište iz kofera" koja će mališane upoznati sa interesantnim likovima iz bajki, izradom pozorišnih lutaka, scenografijom i mnogim drugim zanimljivostima vezanim za lutkarsko pozorište.

Lokacija radionice: u ulici Laze Telečkog ( u blizini Lazinog Salaša)

18.00h

Predavanje kroz vođenu turu: "Ulica priča priču Laze Telečkog"

Priču o životu Laze Telečkog - glumca čije ime nosi jedna od najpoznatijih novosadskih ulica, kroz interesantnu vođenu turu, isprečaće Biljana Milošević, turistički vodič.

Mesto sastanka: ispred Srpskog narodnog pozorišta

19.00h

Svečano otvaranje izložbe u ulici Laze Telečkog uz muzičku pratnju

- Jožef Riter, klavir
- Olivera Bolta, glas

Osveženje i degustacija na Lazinom Salašu.

Foto: Promo

Dan Laze TelečkogglumacGradska uprava za kulturuHBO Color Media Eventsizložbalaza telečkinovi sadPetrovaradin mediapokrajinski sekretarijat za kulturu informisanje i odnose sa verskim zajednicamapredavanjeradionica za decu