TEST ZA SVAKU VEZU: Zašto se parovi rastaju na odmoru?

Postoje trenuci kada odmor postane pravi košmar, a oni koji putuju zajedno samo žele da pobegnu jedno od drugog. I ne, raskidi tokom ili ubrzo nakon odmora nisu mit. Ispostavilo se da za neke putovanje sa partnerom može izgledati kao igra na sreću. I kao u svakoj igri, možete izgubiti ili dobiti.

Putovanje sa prijateljima i voljenim osobama

Istraživanje VacationRenter pokazalo je da su na neke veze uticali zajednički odmori. Pre pandemije, solo putovanja su bila veliki trend, ali nakon Covid-19, putovanja sa prijateljima i voljenima su naglo porasla. Od 1.000 ispitanih ljudi koji su putovali u poslednje tri godine, 87,4% je izjavilo da je putovalo sa najmanje jednim pratiocem na svom poslednjem putovanju. Prijatelji i romantični partneri bili su najpopularniji saputnici sa 48,3% i 44,8%, respektivno.

Neki od ključnih nalaza istraživanja o parovima koji su letovali zajedno:

- 17% parova je ranije završilo odmor zbog svađe.

- Otprilike 1 od 5 parova priznao je da su raskinuli zbog zajedničkog odmora.

- Oni koji su planirali romantični odmor imali su skoro 8 puta veću verovatnoću da će raskinuti na putovanju od onih koji su odabrali spontaniji odmor.

Da li ste ikada otišli ​​na putovanje sa prijateljem, romantičnim partnerom ili članom porodice i shvatili da oni uopšte nisu ono što ste mislili da jesu, pod određenim okolnostima? Ne bismo se iznenadili da vam se to dogodilo. Na kraju krajeva, putovanja testiraju odnose na mnogo načina. Oni koji su dovoljno srećni da prežive takva iskušenja sada znaju kako da izbegnu kratke spojeve u komunikaciji.

Mogu se pojaviti svađe, razočarenja i neočekivani događaji. Dakle, na vama i vašem partneru je da odlučite da li će ovo pokvariti ne samo vaš odmor već i vašu vezu.

Uopšteno govoreći, zapamtite da su putovanja najbolji test za svaku vezu, jer:

1. Putovanja će testirati poverenje koje imaju jedno u drugo.

2. Putovanja će vas primorati da procenite svoje vrednosti.

3. Moraćete odmah da rešite nesuglasice i nesporazume.

4. Ne možete pobeći jedni drugima od promena raspoloženja.

5. Možda ćete shvatiti da se ne podudaraju sve vaše preferencije.

6. Saznaćete koliko je druga osoba vešta ili ne u organizaciji.

7. Putovanja će popuniti mnoge "praznine" koje možda niste znali jedno o drugom.

Putovanja sa voljenom osobom mogu biti uzbudljiva, ali mogu postati i stresna, bilo da se radi o troškovima i organizaciji putovanja, ili zato što govorimo o različitim tipovima ličnosti koje dolaze u sukob. Međutim, gledajući širu sliku, brojke u gornjoj anketi su prilično niske. U stvari, u pogledu toga kako su zajednička putovanja uticala na odnose ispitanika sa njihovim partnerima, rezultati su na kraju bili pozitivni u smislu poboljšanja odnosa tokom putovanja.

Zato ne odustajte od svojih planova za putovanje sa voljenom osobom. Svaki problem ima rešenje.

Izvor: Ženski magazin
Foto: Ilustracija/Freepik.com

ljubavna vezaodmorputovanjeseksveza