Ilić: Vratiti Srbiju na pravi put

BEOGRAD, 08. maj 2008. (FoNet) - Predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić poručio je da na izborima 11. maja moraju pobediti patriotske, nacionalne snage kako bi Srbiju povele pravim putem pravoslavlja i Svetog Save. 

"Vreme je došlo da odvojimo žito od kukolja, da onima koji ne misle dobro Srbiji i koji zamajavaju Srbiju godinama kažemo zbogom", rekao je Ilić u predizbornoj poruci građanima Srbije.
Ilić je rekao da Srbija mora ponovo biti ekonomski jaka država kako bi rešavala probleme nezaposlenih i koja će vratiti dostojanstvo vojsci i seljaku.

"Da bismo to ostvarili moramo dobiti dovoljno glasova, da bi novu vladu poveo sadašnji premijer Vojislav Koštunica. Nadamo se da ćete nam dati poverenje i da ćete razumeti šta smo u kampanji govorili", rekao je Ilić.

On je naglasio da druga opcija, koju čine predsednik Srbije Boris Tadić i njegovi koalicioni partneri Nenad Čanak i Mlađan Dinkić, ne daje garancije Srbiji za bolju budućnost.

"Srbiju mora voditi onaj koga izabere srpski narod, a ne Havijer Solana iz Brisela", rekao je Ilić i pozvao građane da glasaju za koaliciju Demokratske stranke Srbije i NS.