Skoro 10.000 novozaposlenih u MUP-u

BEOGRAD, 17. januara 2012. (Beta) - U protekle tri godine u Ministarstvu unutrašnjih poslova je zaposleno skoro deset hiljada ljudi, a medju njima je najmanje policajaca iako je njih najviše potrebno, izjavio je u utorak predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević.

"Kancelarije su pune, a najmanje je policajaca i operativaca iako njih najviše treba. Da ne pričamo da se postavljaju po političkim vezama i vezicama", rekao je Vidojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vidojević i drugi čelnici Nezavisnog policijskog sindikata Srbije, koji nije reprezentativan, javno su zatražili da se raspusti Sektor unutrašnje kontrole u MUP-u tvrdeći da funkcioneri te službe ne čine ništa da spreče, kako su naveli, kriminalne radnje pojedinih načelnika policije i funkcionera MUP-a.

Goran Radovanović iz Nezavisnog policijskog sindikata Srbije je rekao i da problem predstavlja i to što se na čelu "svake organizacione strukture u MUP-u" nalaze ljudi koje su na ta mesta dovele političke stranke i pojedine interesne grupe.

"Za iste radnje policajci bivaju izbačeni sa posla, a načelnici se unapredjuju", rekao je Radovanović i pozvao sve policajce ako imaju saznanja o tome da su funkcioneri MUP-a odgovorni za krivična dela da se jave sindikatu.