Pumpkin mania

Retko ko od nas u svom jelovnik koristi bundevu. Da bi se podsetili ovog, pomalo zaboravljenog povrća, osoblje prestižnog IN hotela pripremilo je specijalitete koje do sada niste imali prilike da probate.

Pamping mania traje do 15. novembra, tako da svako ko želi da proba specijalitet od bundeve može to da učini svakog dana od 12.00-23.00.za 980 dinara. Dočekao nas je mlad i kreativan tim hotela, Dejana Zivić, Boris Janjić, Boško Rupić. Veoma stručni i gostoprimljivi. Niskokalorična bundeva, bogata mineralima i vitaminima A i C, čiji je jedan zalogaj dovoljan za pokretanje svih vitalnih funkcija tela, daće vam novu energiju, kao zrak Sunca u prohladna oktobarska jutra.

Obrok smo započeli toplim predjelima: rižotom od bundeve i testeninom sa bundevom i mariniranim pasuljem. Dok smo uživali u ukusu mladi kuvar Aleksandar nam je otkrio da se rižoto od bundeve priprema s prazilukom, puterom, maslinovim uljem, goveđom supom i pečenom bundevom. Za potpun ukus rižoto treba dopuniti čašom belog vina. Testenina sa bundevom i mariniranim pasuljem, pravi se od farfale (mašnice) pasta, kockica bundeve, šargarepe, paprike i začina.

Nakon predjela usledila je piletina sa šampinjonima u krem sosu od bundeve, koja će zadovoljiti i posetioce prefinjenog ukusa. Piletina sa pečurkama se prži uz dodatak bundeve, malo limunovog soka, malo goveđe supe i neutralnog sosa od pavlake. Naravno, bez glutena je, kao i sva jela koja se ovde pripremaju. Kasiljero Diablo, klasik među vinima odlično bi išao uz ovaj fenomenalni ukus. Da pomenuta piletina nije izuzetak, domaćini su nas uverili svinjskim fileom, sa prilogom od brokola i, naravno, bundeve. Ukus je bio očekivano dobar, a da bi bio potpun treba ga zaliti domaćim crvenim vinom Kaberne Radovanović.

Kuvari nisu zaboravili tradiciju, pa su nas za dezert počastili pitom sa orasima i bundevom. Uz ovo su nam ponudili pravi vitaminski udar u vidu koktela od bundeve, limuna i vrlo malo amareta.

Osim ovog vitaminskog menija u InFusion-u nude meni "da se čovek najede". Sadrži razne vrste supa, čorbi i potaža. Od hladnih predjela izdvajaju In Karpaco po ceni od 750 dinara, od toplih, pohovani kamamber, raznovrsne paste i salate. Posebno preporučuju In salatu, koja predstavlja ukusnu mešavinu zelenih salata, feta sira, maslina, njeguške pršute i idealno je rešenje za one koji vole ishranu sa puno vitamina. Pečene banane su jedna od najinteresantnijih poslastica, koju ovde možete probati. Dovoljno da se čovek najede, priznaćete. Cene su relativno pristupačne, tako da glavna jela možete naručiti za 630 do 1100 koliko je IN Teletina.

Ovo je pravo mesto i za one koji vode računa o svojim kilogramima. Stek sa pomorandžom i ananasom, ćuretina sa jabukama, smrznute maline sa jogurtom samo su jedan deo ovog niskokaloričnog menija.

Ponuda vina je raznovrsna, a poslužiće vamo ih kako u buteljkama tako i u čaši. Od belih vina iz regiona, novog sveta i mediterana, preko crvenih Pinot Noir, do čuvenog francuskog Cotes du Rhone.

Posetioci kojima prijaju zvuci saksofona i klavijature, treba da posete ovaj restoran utorkom ili sredom.

Sam restoran od enterijera, preko usluge, do hrane čini pravu fuziju dobrog i kvalitetnog, a ujedno i in, pa se ceo utisak o njemu može opisati jednom rečju, INFUSION.

Tekst: Marija Milenković