Partizan u subotu protiv Cedevite

BEOGRAD, 24. aprila 2012. (Beta) - Trener Partizana Vladimir Jovanović rekao je u utorak da navijači tog kluba očekuju od njegovih košarkaša da osvoje trofej, iako crno-beli neće biti favorit na završnom turniru Jadranske lige u Tel Avivu.

"Bez obzira što niko neće da kaže da priželjkuje trofej, niko od nas ne očekuje da odemo tamo i budemo drugi, treći ili četvrti. Svi od nas očekuju prsten. Tako smo vaspitali svoje navijače i na nama je da se sa tim nosimo", rekao je Jovanović novinarima u Beogradu.

Partizan u četvrtak putuje u Tel Aviv na turnir četiri najbolja tima Jadranske lige. Protivnik u subotnjem polufinalu biće mu Cedevita. U drugom polufinalu sastaju se Budućnost i domaćin i, prema Jovanoviću, apsolutni favorit Makabi.

"Makabi je bez ikakve sumnje kandidat broj jedan za osvajanje titule. Sigurno su posle ispadanja iz Evrolige prebacili ambicije na domaći šampionat i Jadransku ligu. Ali, nikada se ne zna. Na 'fajnal foru' se igra samo jedna utakmica, tako da su šanse veće", rekao je on.

Partizan je petostruki uzastopni šampion Jadranske lige, a neizostavni deo tih uspeha bio je kapiten Petar Božić, koji je kazao da se ništa neće promeniti u pristupu igrača zbog toga što na turniru nisu favoriti.