Za Puteve Srbije 100 miliona evra

BEOGRAD, 26. aprila 2012. (Beta) - Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Srbije saopštilo je u četvrtak da će Svetska banka kreditirati projekte Puteva Srbije sa 100 miliona evra.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku ministra za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutina Mrkonjića sa predstavnicima Svetske banke rečeno je da će taj novac biti izdvojen iz ukupno 500 miliona evra novih kredita za Srbiju, čije odobravanje će biti verifikovano 2013. godine.

Na sastanku je rečeno da se veliki broj aktivnosti koje finasira Svetska banka u Srbiji obavlja po predvidjenoj dinamici i da se poštuju rokovi, što direktno utiče na povlačenje sredstava iz kreditnih aražmana.

"Saradnja sa Svetskom bankom je veoma kvalitetna dugi niz godina i nema nikakvog razloga da ta institucija i dalje aktivno ne učestvuje u narednim projektima, naročito u poboljšanju bezbednosti saobraćaja, rehabilitaciji i održavanju puteva", kazao je Mrkonjić.

U saopštenju se naglašava, da su predstavnici Svetske banke insistirali da se svi tekući problemi, koji direktno utiču na dinamiku radova moraju još ekspeditivnije rešavati, naročito na Koridoru 10, gde nije završena ekspropijacija.