Jovo Ćuruvija: Neko iz vlasti je namignuo Markoviću

Podsetimo, Komisija za istraživanje ubistava novinara saopštila je da je Marković, bivši šef DB, u razgovoru sa njihovim članom o ubistvu Slavka Ćuruvije tvrdio da mu je Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića, garantovao da će iduće godine biti slobodan.



"Nisam iznenađen, ali me čudi redosled poteza. Prvo pretnja da će Srbija na kolena, a posle molba za pomilovanje. Sama činjenica da je podneo zahtev govori dovoljno. Verujem da mu je neko iz političkog vrha namignuo. Vlast ulazi u pregovore za poglavlja 23 i 24, a tu su i pitanja o nerazjašnjenim zločinima. Da bi se to rešilo, Marković može da otkrije mnogo toga i pretpostavljam da je ovo neka nova nagodba ili probni balon da se vidi kako bi reagovali srpska javnost i evropske institucije. Sada mu je jedino ostalo da klekne i moli prijatelja kojeg je mnogo zadužio pa je red da mu prijatelj sada to vrati."

U međuvremenu je reagovao savetnik Tomislava Nikolića koji kaže da su pričali o pomilovanju ali da nije davao garancije.

Antić je televiziji Prva rekao da je s Markovićem razgovarao i o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije i da mu je bivši šef DB rekao da nema nikakve veze s tim i da ništa ne zna o tom ubistvu.

Radomir Marković (67) je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo četvorice funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali i Ivana Stambolića i nalazi se na izdržavanju zatvorske kazne u specijalnom zatvoru u Požarevcu.

Izvor: BLIC

jovo ?uruvijaoliver antićpomilovanjeradomir markovićslavko ?uruvijatomislav nikolić