Troškovi koje možete da "skrešete" i da uštedite

Rešenje ne leži u odricanju od lepih stvari, već u smanjenju troškova koje imate svakog meseca.

Komunalije
Kad su u pitanju troškovi za internet, telefon i kablovsku, problem možete da rešite tako što ćete ih spojiti. Mnogi provajderi imaju ponudu koja vam u paketu nudi i fiksni i mobilni i internet i kablovsku. Ako vam se te ponude ne dopadaju, onda makar spojite kablovsku i internet, ili internet i mobilni - ovo spajanje može da vam uštedi nekoliko hiljada svakog meseca.

Da biste uštedeli na struji, pređite na štedljive sijalice, uvek isljučujte aparate iz struje kad se ne koriste i bojler držite na manjoj temperaturi kako biste sebi ograničili količinu tople vode koju koristite.

Hrana

Napravite sebi kafu i doručak kod kuće i počnite da nosite ručak na posao, umesto da kupujete brzu hranu. Ješćete zdravije i znatno jeftinije. Kad odete u prodavnicu, kupite ono što vam je neophodno za tu nedelju, nikako više, jer se tone neiskorišćene hrane svakodnevno bacaju.

Filmovi
Skinite film sa interneta umesto što idete u bioskop. Napravite filmsko veče, pozovite društvo, spremite kokice i opet će vas koštati manje od samo jedne bioskopske karte.

Prevoz
Nemojte ići kolima ako nije apsolutno neophodno - idite gradskim prevozom. Ako iz nekog razloga baš morate kolima, nađite nekog ko ide u istom smeru svakog dana, pa delite troškove puta.

Šoping
Svi volimo da naletimo na sjajnu rasprodaju, ali ne dozvolite sebi da bacate novac na nešto što nikad nećete obući. Napravite sebi listu potrebnih stvari, šoping plan, tako da, kad se nađete u radnji ne kupite nešto što če samo čučati u ormanu.

Foto: yayimages.com/wavebreakmedia
T.D.

troškoviušteda