Igor Jagić:"Stvaram za kosmopolite i modno osvešćene muškarce!"

Imate dugu i uspešnu manekensku karijeru, dizajniranje odeće je nesto novo?

U modnoj industriji sam vec šest godina, ali do ovog trenutka samo u ulozi manekena. Ovaj “izlet” u vode dizajnera se dogodio sasvim slučajno. Upoznavši Bojanu I Vladanu Veljković, inače dizajnerski dvojac švajcarsko/srpskog brenda “Sisters Code”, dobio sam zaista ponudu koja ne može da se odbije a to je da radim, tj dizajniram mušku liniju već pomenutog brenda. Za mene je to velika novina, iako sam dugo u svetu modne industrije. Koliko god to bili činioci modne indstrije, daleko je drugacija priča biti maneken I dizajner. Mogu reći da je ipak posao manekena zaista lakši I manje stresniji za razliku od posla dizajnera uz koji ide mnogo više stresa, više odgovornosti, konstantno prisustvo kreativnosti I velika usredsređenost na stvaranje odevnih predmeta sa kojima dizajner želi da se predstavi javnosti. Tako da sve ovo što mi se trenutno događa je jedna sasvim nova priča u kojoj zaista uživam, jer sam inače neko ko jako voli promene i poslove koji su vezani za estetiku. Srećan sam zbog svega toga.

Koja je bila vodeća ideja prilikom dizajniranja komada za Brothers code?

Budući da sam velika pristalica modnog pravca “street style” i lično ga primenjujem, pokušao sam da spojim uličnu modu dveju evropskih gradova. Kako bih na sve to dao svoj lični pečat i kolekciju prilagodio svom senzibilitetu, potrudio sam se da sve to začinim jednim rok momentom. Na prvom mesto mi je bilo da materijali koji se koriste budu udobni, prijatni, kvalitetni i da ručni rad koga ima na svakom komadu bude aposlutno unikatan I drugačiji. Nagovestio bih takođe da mi je glavna vodilja bila pravljenje komada odeće koji su apsolutno nosivi, komercijalni, prilagodljivi za svakoga i svaku priliku bio to neki noćni izlazak u pitanju, ili možda dnevna kafa sa svojim prijateljima.

Kako bi nazvali taj stil, kako izgleda muskarac kome je namenjen, iz kog je miljea, koliko ima godina, sta voli?

Smatram da smo generalno lepi ljudi. Samim tim mislim da nema potrebe biti konstantno pod opterećenjem kako se obući za današnji izlazak iz kuće. Kolekciju namenjujem svima koji su u osnovi ljudi svesni sebe, kosmopolitama, naravno trendseterima bez obizira koliko imali godina i kog miljea bili. Ne volim klasifikacije.

Koliko se vas lični stil menjao i u kojoj ste fazi sada?

Moram priznati da se moj stil tokom godina menjao ali ne toliko drastično. Svakako da sam pratio trendove iz sezonu u sezonu, ali ne slepo. Više volim da trend prilagodim sebi. Sve te promene kroz koje sam prošao u tom nekom modnom izražavanju, mislim da su zapravo bile sastavni deo mog odrastanja i sazrevanja. Trenutno se jako lepo osećam u odeći koju nosim. Sad sam skroz u fazonu da je “manje-više”. Inace sam neko ko ne voli boje, s toga držim se toga da dve do tri boje preovlađuju na meni.

Nastavljate sa modnim dizajnom ili ne?

Za sada ne razmišljam na tu temu već uživam u plodovima svog rada prvenca.Ali vrlo je moguće da ću nastaviti da radim za brend “Brothers Code” ako ništa drugo uvek ću biti na pomoći I raspolaganju. Moram priznati da mi se dopalo sve to i da bih voleo da se edukujem još više u tom pravcu. Sve je vrlo kreativno I dinamično, a to su dve stvari koje najviše volim.

Neostvarena zelja u manekenstvu?

Nažalost odlazak u inostranstvo. Propustio sam nekoliko prilika dok sam bio jos mlađi, ali sve je to bilo zarad završetka fakulteta, tako da ne žalim mnogo. I kako su godine prolazile želja je počela da jenjava. Nisam pustio da sve tako lako prođe pored mene pa sam se posvetio bavljenjem manekenstvom u našoj drzavi i državama po regionu. Iskreno jako sam zadovoljan, i vrlo zahvalan na svemu postignutom do sada. Tako do slobodno mogu od sutra i prestati da se bavim manekenstvom, neću imati za čime da žalim.

Vaš recept za zanimljivo leto u Beogradu

Ne bih da zvucim pristrasno jer imamo saradnju, ali zaista svima mogu da preporučim odlazak u lunge&night club “Terassa”. Ja tamo vrlo često odlazim, i tu se osećam zaista kao kod svoje kuce. Obožavam da tu dočekam sumrak jer imam najlepši pogled na prelep zalazak sunca. Zatim malo odmorim kod kuće pa se vraćam na fenomenalni noćni provod. Eto pozivam i Vas na druženje. Dobrodošli!

M.S

brothers codeigor jagićmodaterassa lounge