KRAJ SLUŽBE: Mačak Palmerston, glavni mišolovac u britanskom ministarstvu, odlazi u penziju

Palmerston, mačak britanskog ministarstva spoljnih poslova, odlazi nakon četiri i po godine službe u penziju, a svoju će londonsku adresu, na kojoj je vredno obavljao dužnost glavnog mišolovca zameniti novom negde na selu.

U pismu objavljenom na Tviteru i upućenom Sajmonu Mekdonaldu, stalnom podsekretaru, Palmerston "piše" da je nakon četiri i po godine službe došao trenutak da se "skloni iz žiže zbivanja", te da počne da uživa u zasluženom "slobodnom vremenu" koje će imati samo za sebe.

- Zbog pandemije koronavirusa mnogi su, poput mene, bili primorani da počnu da rade od kuće. Otkrio sam da je život iza prve linije opušteniji, tiši i jednostavniji. Sada uživam u penjaju po drveću i šetnji poljima koja okružuju moj novi dom na selu - piše u pismu, a umesto potpisa su na njegovom kraju dva otiska Palmerstonove šape.

- Više od 100.000 mojih obožavalaca na Tviteru jasno ukazuje na to da čak i oni s četiri noge i krznom imaju važnu ulogu u globalnoj politici Ujedinjenog Kraljevstva - "napisao" je Palmerston.

U poruci se dodaje da će mu nedostajati užurbana atmosfera Forin ofisa i koraci podsekretara, a Mekdonald je na kraju napisao: "Svima će nam nedostajati.”

Palmerston je u zgradu ministarstva spoljnih poslova doveden iz prihvatilišta za životinje 2016. godine, a ime je dobio po bivšem britanskom premijeru Lordu Palmerstonu.

Kružile su glasine o njegovom neslaganju s Larijem, mačkom iz Dauning strita, adrese britanskog premijera.

No zasad nema promena kada je o ostalim mačkama na službenim dužnostima reč. Naime, Lari ostaje u Dauning stritu, a mačak Gledston zadržava svoje mesto u britanskom ministarstvu finansija.

Izvor: Hina
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Lord Palmerstonmačakministarstvo spoljnih poslovapenzijavelika britanija