LIDIJA VUKIĆEVIĆ ISKRENO O KOLEGAMA IZ SERIJE "IGRA SUDBINE": Ne pamtim da je bila bolja ekipa od "Boljeg života"

Poznatu glumicu Lidiju Vukićević publika će imati priliku da nakon više od tri decenije pauze gleda na malim ekranima, i to u seriji "Igra sudbine", zbog čega je neizmerno uzbuđena.

Od uloge čuvene Violete - Viki Popović iz "Boljeg života", kojom je osvojila jugoslovensku glumačku scenu, Lidija Vukićević bila je bez angažmana u televizijskim projektima, međutim to se nakon 33 godine promenilo. Publika će uskoro imati priliku da je gleda u popularnoj seriji na televiziji "Prva", gde tumači jednu intrigantnu ženu.

- Igram jedan odličan lik sa skroz određenim karakterom, koji se meni jako dopada i koji negde prati moj temperament i moju energiju. Mislim da je to odlična uloga i da će biti jedna vrsta osveženja u seriji - otkriva poznata glumica i dodaje:

Iako više od tri decenije nije bila angažovana, Lidija otkriva da je to nimalo nije demoralisalo, već naprotiv. Ona takođe dodaje da su se danas kriterijumi za dobijanje uloga potpuno promenili i da zbog toga sve češće gledamo iste glumce u različitim projektima.

- Gledam na to kao na skupine ljudi koje mi zovemo klanovi, iako mi je to ružna reč. Prosto se pojavljuju jedni te isti glumci i to možete da vidite. Ne dele se uloge prema kvalitetu, nego prema poznanstvima, a ja nisam osoba koja će da pita za ulogu ili nešto da traži. Ta moja crta i srpsko-crnogorskog poreklo po tati, koje čini moj karakter su presudni. Život mi je ispunjen i nemam potrebu da sad idem da se nudim i molim za ulogu. Uvek sam nalazila način da radim, pokretala se u pozorištu. Malo je previše toga da se vrte svuda isti ljudi. To su dobri glumci, ne kažem da su loši, ali možda je previše da ih gledamo u 15 uloga - otvoreno kaže glumica, i objašnjava da je i bez angažmana na televiziji bila ispunjena i pronalazila način da traje:

- Niti šta očekujem niti se iznenađujem, zato sam svesna osoba. Ja sam neko ko živi svoj život van svega i vodim ga i trudim se da na kvalitetan način provedem vreme i sad sa koronom, a i bez nje. Takav sam tip osobe. Sve što se dogodi pozitivno doprinese kvalitetu i ulepša život, a ja nisam osoba koja se nada, čeka, juri, iščekuje, jer ja to ne radim. To je meni gubljenje vremena. U životu kad dođe - došlo i ja sam srećna, sve ide i teče i lepo mi je. Uvek sam govorila da ne gledam svoj život kroz glumu, ne pripadam ljudima koji kad se završi karijera padnu i sad ćemo da pomremo.

Ipak, Lidija ne krije da je ponosna na celu ekipu koja radi na seriji "Igra sudbine", što dodatnu doprinosi i njenoj gledanosti:

- Što se tiče "Igre sudbine", stvarno su svi divni i ne pamtim da je bila bolja ekipa od "Boljeg života". Svi su uigrani, divni, kompaktni, prosto sam se iznenadila što postoji tako nešto danas, sa fenomenalnim rediteljima, i Mihailo i Stanko su sjajni. Takođe skoro nisam dobila bolji tekst, Žarko Jokanović je fenomenalan i tera glumce da uče kvalitetan tekst. Trudim se da naučim svaku reč, jer svaka ima neku poruku i sadržaj, a Žarko piše sjajno i glumcima mnogo pomaže da se orijentišu kakav im je lik i kako da ga odigraju.

Kroz novi projekat Lidija po prvi put sarađuje sa mladim glumcima poput Stevana Piala, Luke Raca, Oljom Lević, Mateom Milosavljević, za koje ima samo reči hvale.

- Nisam čovek koji generalizuje, tu onda možete da pogrešite 100 odsto i nisu svi mladi glumci isti. Ali glumci koji ovde rade i koje sam sada imala priliku da upoznam su odlični, profesionalni i nisu uobraženi. To je slika uspešnosti serije - objašnjava glumica.

Izvor: Blic.rs
Foto: vukiceviclidija/Instagram

bolji životigra sudbinekolegelidija vukićevićluka racomateo milosavljevićolja levićserijastevan pialežarko Jokanović