Održano humanitarno veče Fondacije Sergej Polunin

Vesna Mandić i Sergej Polunin

Fondacija Sergej Polunin, u saradnji sa agencijom Fabrika, 25. septembra na velikoj sceni Narodnog pozorišta, organizovala je humanitarno gala veče sa ciljem prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista Fondacije Sergej Polunin.

Narodno pozorište bilo je popunjeno do poslednjeg mesta, sa smanjenim kapacitetom radi poštovanja propisane distance kao mere borbe protiv Covida. Poštovaoci baleta i brojni humani ljudi uživali su u spektakularnom programu i time dali svoj doprinos njegovom humanitarnom karakteru.

Zahvaljujući izlaganju direktorke Sergej Polunin Fondacije u Srbiji, gospođe Zrnke Mišković, ali i brojnim video prilozima, publika je imala priliku da se bolje upozna sa radom Fondacije. Na video ekranu su se smenjivali spektakularni prilozi o Sergeju Poluninu, ali i baletskim predstava u njihovoj produkciji i stipendistima Fondacije.

Primabalerina Tatjana Tatić

Svi učesnici, vrhunski baletski umetnici koji sarađuju sa Poluninom u predstavama koje producira Fondacija su pozdravljeni gromoglasnim aplauzom, kao i Kalum Moris, jedan od stipendista.

Na samom kraju, kao veliko finale, publika je bez daha ispratila nastup Sergeja Polunina sa čuvenom numerom "Take me to church" i po ko zna koji put se uverila zašto je on najveći baletski umetnik današnjice, a sigurno i jedan od najvećih u istoriji baleta. Višeminutne ovacije njemu, ali i drugim umetnicma dokaz su da je ovo Humanitarno gala veče bilo veče umetnosti i humanosti koje će se dugo pamtiti.

Kompozitor Aleksandar Simić
Aleksandra Kosanović Strižak, direktor marketing i komunikacija Erste banke
Dan Tana sa suprugom Biljanom Sezovski
Dejan Kolarov, baletski umetnik, prvak Narodnog pozorišta
Ivana Vujić, upravnica Narodnog pozorišta
Jadranka Jovanović
Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarca
Saša Gajević
Vuk Vidor
Zrnka Mišković, direktorak Sergej Polunin Fondacije

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

fabrikaFondacija Sergej PoluninSergej PoluninVesna Mandić