Novi Bečej podržao kampanju "Zelena Srbija" - Tiski kej dobio nove sadnice breze

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije tokom decembra sprovodi kampanju "Zelena Srbija".

U sklopu kampanje "Zelena Srbija" biće organizovana sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije kako bi se podigla svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao društveno odgovorna institucija želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Danas je organizovana sadnja breze na Tiskom keju u Novom Bečeju.

Akciji sadnje su prisustvovali: Predrag Ivanović, šef kabineta Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej i Matija Kovač, poslanik u Skupštini AP Vojvodine.

- Briga o životnoj sredini, sa gledišta našeg društva, jeste priotitet za sve nas zajedno. Direktorat upravo želi ovom prilikom i ovakvim aktivnostima, koje za cilj imaju povećanje zelenila, poštumljavanjem javnih površina koje naše stanovništvo koristi, da doprinese očuvanju životne sredine, i unapredi njen kvalitet uopšte. Ova naša svest, koji svi moramo probuditi, ima uticaj na živi svet, a naša dobra dela danas, sa malo napora, mogu pokrenuti u pozitivnom pravcu stanje životne sredine i živi svet u kojem se nalazimo - rekao je Predrag Ivanović. 

- Danas smo u Novom Bečeju, konkretno na Tiskom keju zasadili 30 sadnica breze, koje neće značajno promeniti sliku pošumljavanja naše opštine, ali hoće promeniti svest naših sugrađana da je potrebno da sadimo i čuvamo zelenilo koje imamo. Naša zajednica se svake godine trudi da posadi određeni broj sadnica na javnim površinama opštine Novi Bečej, a ova donacija danas će biti svakako velika pomoć koja doprinosi zelenijem i lepšem Novom Bečeju - izjavio je Matija Kovač. 

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost SrbijeMatija Kovačnovi bečejozelenjavanjePredrag Ivanovićsadnja drvećaSaša Maksimovićtiski kejzelena srbija