EUROBANK PROJEKAT DOPRINEO MODERNIZACIJI ŠKOLA

Godinu koja je na izmaku obeležile su velike promene, a pandemija koronavirusa donela je brojne izazove, stavljajući brigu o očuvanju zdravlja u prvi plan. Kako bi se pacijentima koji se leče od ovog virusa obezbedila bolja zdravstvena nega, a lekarima olakšao rad, mnoge kompanije uzele su učešća u različitim inicijativama, pružajući na taj način podršku zdravstvenom sistemu koji se našao pod velikim pritiskom.

Eurobank je tokom 2020. godine posebno pokazala šta znači biti solidaran, uz visok stepen odgovornosti prema zajednici, zaposlenima, klijentima i partnerima. Neposredno po proglašenju vanrednog stanja, Eurobank se među prvima odazvala pozivu UNICEF-a, izdvojivši 6 miliona dinara za nabavku neophodne medicinske i zaštitne opreme. Takođe, Eurobank je obezbedila i 36 kiseoničkih protokomera u vrednosti od 1,2 miliona dinara za Klinički centar Srbije, Klinički centar Niš i KC Kragujevac.

Uprkos izazovima koje je epidemija koronavirusa nametnula, Eurobank je nastavila svoj društveno–odgovorni projekat "Škola kao nacrtana za Vas". Opremanjem i modernizacijom učionica i kabineta, Banka aktivno doprinosi poboljšanju kvaliteta obrazovanja učenika u srednjim ekonomskim školama u Srbiji. Nabavka adekvatne računarske opreme bila je od velike važnosti u vremenu kada se nastava u školama održava i u učionicama i preko online platformi.

Tokom ove godine Eurobank je, donacijom računarske opreme, omogućila bolje uslove za učenje i rad đacima čak tri škole – Druge ekonomske škole u Beogradu, Ekonomske srednje škole "Bosa Milićević" iz Subotice i Ekonomske škole Đuka Dinić iz Leskovca, dok je tokom 2019. godine realizovana donacija u Prvoj ekonomskoj školi u Beogradu i Ekonomskoj školi Stana Milanović u Šapcu. Time je Eurobank potvrdila svoje strateško opredeljenje da ulaže u mlade ljude i stvara bolje uslove za rad, tokom njihovog profesionalnog usavršavanja. Više od 4,8 miliona dinara uloženo je u opremanje 5 kabineta u 5 ekonomskih škola.

Banka je svoj samostalan projekat "Škola kao nacrtana za Vas" pokrenula 2018. godine, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Cilj je da se kroz opremanje i modernizaciju učionica i kabineta u srednjim ekonomskim školama omogući učenicima da se na kvalitetan način i u realnim okolnostima pripremaju za svoje buduće zanimanje. Zahvaljujući projektu, obezbeđeno je više od 90 računara za elektronsko jezičku laboratoriju, kabinete virtuelne banke i kabinet računovodstva, dok je preko 3000 srednjoškolaca u Srbiji obrazovnog profila Službenik u bankarstvu i osiguranju dobilo priliku da, radom na savremenoj opremi, aktivno unapređuje svoje znanje.

Eurobank je posebno zahvalna svojim klijentima, korisnicima Mastercard kreditne kartice "Eurobank Veliko srce", koja ima dodatnu, humanitarnu vrednost. Vizuelni identitet kartice kreirala je učenica srednje Umetničke škole iz Niša, pobednica na konkursu koji je Banka ovom prilikom organizovala. Njenim korišćenjem doprinosi se važnom humanom cilju, budući da od svake transakcije realizovane humanitarnom Mastercard kreditnom karticom "Eurobank Veliko srce", banka od svojih prihoda odvaja deo sredstava i usmerava ih u opremanje i modernizaciju kabineta u srednjim školama.

Izvor: Promo
Foto: Promo

EurobankEurobank Veliko srcekoronaviruspandemija koronavirusaŠkola kao nacrtana za Vas