MENTALNO ZDRAVLJE JE PRIORITET: "Najki" naredio zaposlenima da "iskuliraju" nedelju dana zbog pandemijskog stresa

Čelnici kompanije "Nike" poručili su službenicima da ne misle ni na kakve radne zadatke do kraja nedelje kako bi očuvali svoje mentalno zdravlje.

Pošteda se odnosi na zaposlene u centrali kompanije u Oregonu, a cilj je da se "destresiraju" od pritisaka koje je stvorila pandemija.

- Iskoristite ovo vreme da se opustite i provedete vreme sa voljenima. Ne radite - poručio je Mat Maraco, jedan od globalnih marketing direktora u poruci zaposlenima na mreži Linktin (LinkedIn).

- U godini (ili dve godine) drugačijoj od bilo koje do sada najvažnije je naći vremena za odmor i oporavak, kako bismo mogli da održimo kvalitet rada i svesti.

"Najki" se ovim svrstao među sve veći broj kompanija koje uvažavaju činjenicu da su njihovi zaposleni "pregoreli" od rada od kuće i drugih zahteva koje je diktirala pandemija.

Maraco je poručio da je ovakav odnos prema zaposlenima ne samo dobar za biznis već je i primer za "uradi pravu stvar" što je slogan kompanije.

- Nije to tek slobodna nedelja za zaposlene već i priznanje da nam je mentalno zdravlje prioritet i da takav odnos neće ugroziti poslovanje.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

koronavirusmentalno zdravljenajkinikeodmorpandemija koronavirusastres