Danas počinje isplata 20.000 dinara pomoći penzionerima

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje danas počinje sa isplatom novčane pomoći u iznosu od 20.000,00 dinara svim korisnicima penzija.

Pomoć će dobiti oni koji penziju primaju preko tekućih računa, kao i oni koji svoje pri nadležnosti dobijaju na kućne adrese i na šalterima pošta.

Isplata će trajati nekoliko dana, a ovu novčanu pomoć dobiće svi korisnici kojima je rešenjem o ostvarivanju prava utvrđen datum korišćenja zaključno sa 31. januarom 2022, bez obzira na datum donošenja rešenja, saopštio je PIO Fond.

Korisnicima koji su pravo ostvarili zaključno sa 31. januarom ove godine, a nisu obuhvaćeni isplatom od 10. februara, pomoć će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate penzija.

Pored penzionera, pomoć od 20.000,00 dinara dobiće i korisnici prava na privremenu naknadu, invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, u skladu sa članovima 223 i 225 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, i invalidna deca - korisnici privremene naknade kod Fonda.

Podsećamo da je počela i isplata januarskih penzija, usklađenih za 5,5 odsto, i korisnicima iz kategorije zaposlenih, dok su poljoprivredni i vojni penzioneri, kao i korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti svoje uvećane januarske penzije već primili.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

državna pomoćpenzijapenzioneripomoćpomoć penzionerima