OsnaŽene: Održana svečana promocija Prve digitalne platforme ženskog biznisa u Srbiji i regionu (FOTO)

Danas je u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu predstavljena platforma OsnaŽene.

Platformu je predstavila dr Indira Popadić, poslovni konsultant Core International i osnivač platforme.

- Danas smo u velikoj sali PKV okupile smo naše drage goste, prijatelje, kao i članice platforme "OsnaŽene" i u odličnoj atmosferi smo pokazale sve benefite i prednosti koje ova Platforma donosi ženskom preduzetništvu i razvoju poslovanja kada su žene u pitanju. Posebno nam je drago što je naš gost bio dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, koji je od početka podržao ideju o Platformi i koji umnogome pomaže razvoj platforme "OsnaŽene". Na prezentaciji se obratila i Tatjana Prijić, v.d. pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti, s obzirom na to da je i poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Jovanović veliki prijatelj naše Platforme i koja podržava našu ideju o promociji i razvoju ženskog preduzetništva. Ispred PK Srbije, sa nama je bio Dejan Zrilić, rukovodilac Stručne službe za podršku Parlamentu preduzetnika u Privrednoj komori Srbije, koji je pokazao da sektor preduzetništva PK Srbije pruža snažnu podršku ovoj inicijativi i platformi "OsnaŽene", a što je za nas izuzetno značajno. Radujemo se zajedničkim inicijativama i akcijama - rekla je dr Indira Popadić i dodala:

- Kao podrška platforme "OsnaŽene", sa nama je danas bio i Đorđe Raković, direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine, koji je predstavio mogućnosti koje postoje u okviru Garancijskog fonda, a koje pomažu razvoj i održivost ženskog preduzetništva. Upravo ove programe Razvojnog fonda ćemo prezentovati našim članicama putem Platforme. Posebno nam je drago što je danas sa nama bila Dr Dragana Đermanović, poslovni konsultant "Growth guide", jedna od 100 najboljih preduzetnica u svetu, koja sa velikim entuzijazmom deli svoje znanje sa svima nama, koja je i sama član Platforme "OsnaŽene" od njenog osnivanja. Gaga je velika motivacija za sve žene preduzetnice i ponosne smo što je naš član. Na našoj promociji danas jedan od govornika bila je i Julkica Stefanović, predstavnica inicijative za razvoj romskog preduzetništva, REDI. Čast nam je što je digitalna platforma mesto jednakosti i jedinstva svih preduzetnica. Naša platforma ima za cilj da upravo ovu jednakost među preduzetnicama širi i neguje. Posebno smo ponosni na simbol "OsnaŽenih", a to je nalepnica koja će krasiti sve objekte čije su vlasnice žene. Nalepnica predstavlja podršku svim ženama u biznisu i podiže svest o ulozi i opterećenju koje žene imaju u savremenom društvu. Na nalepnici se nalazi logo Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Dejan Zrilićdigitalna platformaĐorđe Rakovićdragana djermanovićIndira PopadićJulkica StefanovićOsnaŽenepreduzetniceTatjana Prijićženski biznis