BOOK TALK 2020: Josip Broz, Superstar - Da li su nam se osušile suze od 4. maja 1980.

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija "Book Talk" posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Ove godine zbog situacije sa virusom korona, konferencija će se prvi put od postojanja održati online i svi zainteresovani će moći da je prati putem lajv strima na You Tube kanalu Color Media Communications.

Peti panel pod nazivom "Josip Broz, Superstar - Da li su nam se osušile suze od 4. maja 1980." moderiraće Eržika Pap Reljin, novinarka, predsednica društva novinara Vojvodine koje deluje u sastavu UNS-a, Novi Sad, a njeni sagovornici biće:
- Predrag Marković, istoričar, Beograd
- Dejan Ristić, istoričar, prevodilac i scenarista, Beograd
- Sergej Flere, profesor sociologije i političkih nauka, Maribor
- Vidosav Stevanović, književnik i publicista, Botunje.

Učesnici ovog panela diskutovaće o tome kako je ove godine, usred pandemije i vanrednog stanja obeleženo 40 godina od smrti Josipa Broza. Da li su nam se osušile suze od tada i šta je danas nama Tito, pitanja su na koje će dati učesnici ovog panela.

Prvog oktobra simbolično će se održati samo jedan panel u Arhivu Vojvodine, Novi Sad, posvećen devedesetogodišnjici od rođenja našeg slavnog pisca Borislava Pekića. Ovaj deo programa biće, takođe, dostupan za gledanje i online putem lajv strima koji možete pratiti OVDE.

Drugog oktobra, tokom celog dana, glavni program, biće strimovan na You Tube kanal organizatora kao i na sajt konferencije. Ovaj program možete pratiti klikom OVDE.

Konferenciji, kao i svake godine, prethodi "Nedelja knjige" u sklopu koje volonteri poklanjaju knjige u gradskom prevozu svakom koga zateknu da čita. Ovu akciju organizuje Color Media Communications zajedno sa JGSP "Novi Sad" i izdavačima Clio, Laguna i JP Službeni Glasnik partnerima konferencije koji su donirali svoja izdanja.

"Book Talk 2020" konferencija održava se uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i JP Službeni Glasnik.

Celokupan program i satnicu ovogodišnje konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://communications.rs/booktalk2020/

Autor: Nadlanu.com
Foto: Privatna arhiva, CMC, Wikipedia

book talk 2020borislav pekićcolor media communicationsdejan ristićEržika Pap Reljingrad novi sadJGSP Novi Sadjosip broz titojp službeni glasniknedelja knjigenovi sadnspokrajinski sekretarijat za kulturu informisanje i odnose sa verskim zajednicamapredrag markovićRegionalna književna konferencijaSergej FlereVidosav Stevanović