Kampanja "Zelena Srbija": Sadnja Japanske trešnje sutra u Apatinu

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije u decembru sprovodi kampanju "Zelena Srbija".

U sklopu kampanje "Zelena Srbija" biće organizovana sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije kako bi se podigla svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, kao društveno odgovorna institucija želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

U utorak, 1. decembra sa početkom u 11.00h biće organizovana sadnja Japanske trešnje u Apatinu, na zelenoj površini ispred Bloka 112, S9.

Tom prilikom prisutnima će se obratiti Dubravka Korać, predsednica opštine Apatin, Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije Marko Đumić, sekretar SO Apatin.

Među prvim ambasadama koje su podržale kampanju „Zelena Srbija“ našao se naš severni sused, Mađarska. Ispred ambasade Mađarske sadnji u Apatinu prisustvovaće Klára Szilvia Szekér ,regionalni ataše za poljoprivredu i životnu sredinu za Zapadni Balkan.

apatinDirektorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost SrbijeDubravka Koraćjapanska tresnjaMarko Đumićozelenjavanjesadnja drvećaSlađan Velinovzelena srbija