“Novi Sad za početnike”: Besplatne vođene ture kroz Novi Sad

Udruženje “Centar za lokalnu demokratiju” uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu grada Novog Sada i medijsku podršku kompanije Color Media Communications ponovo realizuje projekat “Novi Sad za početnike”.

Pozivamo Novosađane, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada da se prijave za besplatan obilazak grada i okoline.

Svi zainteresovani mogu da prisustvuju sledećim tematskim turama:

  • 19.11. - Jevrejski Novi Sad

- 12.00h – Okupljanje kod ulaza u Jevrejskog groblje – Grbavica, Doža Đerđa.
- Tema vođene ture: Jevrejski Novi Sad – Procvat jevrejske zajednice u međuratnom periodu i stradanje u Drugom svetskom ratu.
- Napomena: Nakon Jevrejskog groblja predviđen je obilazak Jevrejske ulice i Sinagoge gde ćemo čuti nešto više o jevrejskoj zajednici koja je jedna od najstarijih zajednica u Novom Sadu.

  • 26.11. - Novosadske crkve i hramovi

- 12.00h – Okupljanje kod Sinagoge.
- Tema vođene ture: Novosadske crkve i hramovi. Hramovi nisu samo mesto za molitvu nego pričaju priču o istoriji jednog naroda.

  • 03.12. - Stare kafane Novog Sada

- 12.00h – Okupljanje na Trgu slobode.
- Tema vođene ture: Stare kafane Novog Sada; Kafane – nekadašnji centri političkog, kulturnog, društvenog života, ali i mesta za zabavu i dokolicu.

Tematske ture, sa početkom od 12.00h trajaće 60 minuta, a publiku će sa zanimljivom istorijom Novog Sada upoznati turistički vodić Biljana Milošević.

Za prijavu i sve dodatne informacije obratite nam se putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com

color media communicationsGradska uprava za privredu grada Novog SadaJevrejski Novi Sadnovi sadnovi sad za početnikeNovosadske crkve i hramovistare kafane novog sadaturistička tura