Konferencija za medije povodom realizacije projekta “NAŠA DECA U NAŠIM MUZEJIMA”

Udruženje Color Media Events i kompanija Color Media Communications u saradnji sa OŠ “Branko Radičević” i uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise i nacionalne manjine pokrenuli su projekat namenjen učenicima novosadskih osnovnih škola. Ove godine je u pitanju pilot projekat, a plan je da se sa realizacijom nastavi i u narednom periodu, kako bismo uključili i ostale škole na teritoriji grada Novog Sada.

Cilj projekta je da deca svih osnovnih škola u Novom Sadu tokom svog osmogodišnjeg školovanja organizovano posete sve muzeje, galerije i sakralne objekte u gradu kako bi se upoznala sa istorijom svog grada, Vojvodine i Srbije i da sutra, kada budu u prilici, strancima koji dolaze u Novi Sad, pokažu šta se to sve značajno i vredno nalazi u njemu.

Konferencija za medije povodom realizacije projekta, održaće se u četvrtak, 1. decembra, sa početkom u 12.00 časova u Muzeju Vojvodine.

Na konferenciji će se obratiti:

  • Robert Čoban, predsednik kompanije Color Media Communications,
  • Radovan Kovačević, načelnik Gradske uprave za obrazovanje,
  • Suzana Lalić, direktorica OŠ "Branko Radičević",
  • Tijana Pešterac Stanković, direktorica Muzeja Vojvodine,
  • Milana Kvas, upravnica Spomen - zbirke Pavla Beljanskog,
  • Ivana Rastović, kustoskinja i muzejska edukatorka Galerije Matice srpske.
color media communicationsColor Media EventsIvana RastovićMilana KvasMinistarstvo za kulturu i informisanjeMuzej Vojvodinenovi sadOŠ “Branko Radičević”Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje propise i nacionalne manjineRadovan KovačevićRobert ČobanSuzana LalićTijana Pešterac Stanković