Svečano zatvorena izložba "Paja Jovanović: Jedan slikar, 12 fotografa - 24 umetnička dela"

Muzej grada Beograda Color Media Communications predstavljaju izložbu "Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela".

Posle izložbi u Galeriji Sava Šumanović u Šidu i Galeriji Milan Konjović u Somboru, 15. oktobra je, u Muzeju grada Beograda, u Resavskoj ulici u Beogradu, svečano otvorena izložba radova naših najpoznatijih fotografa koji su svojevrsni "citati" ulja na platnu čuvenog Paje Jovanovića.

Autorka izložbe je Duška Jovanić, a svi zainteresovani mogli su da je pogledaju sve do juče u prostorijama Muzeja grada Beograda, kada je izložba svečano zatvorena uz party "Artisti i modeli" kojoj je prisustvovalo i 10 korisnika Facebooka i 10 korisnika Instagrama koji su učestvovali aktivaciji kompanije Telenor, te su tokom trajanja izložbe uslikali fotografiju iz svog ugla koju su okačili na društvene mreže, a najkreativniji od njih na ovaj način stekli su priliku da prisustvuju ovom druženju i razgovaraju sa fotografima i modelima koji su učestvovali u kreiranju izložbe.

Izložba "Jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela" koncipirana je tako da su se odabrana ulja na platnu Paje Jovanovića nalazila na zidovima Muzeja grada, a fotografije inspirisane njima – na štafelajima ispred njegovih slika.

Pozivu Color Media Communications odazvali su se fotografi: Nebojša BabićMiša ObradovićMonika PavlovićMiloš NadaždinJelena JovanovSever ZolakMarko KrunićBraca NadeždićVladimir Milivojević BoogieVukica MikačaRadivoj Hadžić i Jaroslav Pap. Stručni konsultant izložbe je Igor Todorović, a kostimograf Dragana Ognjenović.

U toku trajanja izložbe organizatori su predvideli i nekoliko interesantnih predavanja u okviru kojih su umetnost Paje Jovanovića sa različitih aspekata predstavili Predrag J.  MarkovićTamara Ognjević, Nenad Novak Stefanović i Igor Todorović.

Aleksandar Đikićcolor media communicationsduška jovanićIgor TodorovićizložbaJaroslav PapJedan slikarJedan slikar 12 fotografa 24 umetnička delaJelena JovanovMarko Krunićmilan konjovićmiloš nadaždinmiša obradovićMonika Pavlovićmuzej grada beogradanebojša babićpredavanjeradivoj hadžićSever Zolaktamara ognjevićVladimir Milivojević BoogieVukica Mikača