Podnet optužni predlog protiv fudbalera, imena večeras

Kako je agenciji Beta rečeno u Tužilaštvu optužnim predlogom su obuhvaćene sve osobe koje se navode u krivičnoj prijavi policije.

Policija je prijavu podnela protiv petorice reprezentativaca mlade fudbalske selekcije Srbije i njihovog pomoćnog trenera, i protiv dvojice reprezentativaca mlade fudbalske selekcije Engleske i njihovog pomoćnog trenera.

Imena fudbalera protiv kojih je podnet optužni predlog bi, prema saznanjima agencije Beta, večeras trebalo da saopšti Republičko javno tužilaštvo.

Kruševačka policija je juče saopštila da je prijavu protiv fudbalera i pomoćnih trenera podnela zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Krivična prijava je, prema jučerašnjim navodima policije, podneta zbog sukoba koji se dogodio 16. oktobra na stadionu Mladost u Kruševcu na medjunarodnoj fudbalskoj utakmici između mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

Navedeno je da je krivična prijava podneta i protiv trojice navijača zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, tri baklje i jedne dimne kutije, na severnoj tribini stadiona.

Englezi su nakon tuče fudbalera tvrdili da su i tokom utakmice vredjani na rasnoj osnovi, dok je igrač Deni Rouz, oko koga su i počeli incidenti, kazao da je pogodjen dva puta kamenom iz publike tokom drugog poluvremena.

Fudbalski savez Srbije je odbacio primedbe o rasizmu i naveo da su incidenti počeli kada je Rouz nepristojno gestikulirao ka publici na kraju meča koji su Englezi dobili 1:0. FSS je reprezentativce Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog kaznio sa godinu dana neigranja u reprezentativnim selekcijama zbog učešća u incidentu.

KRUŠEVAC, 31. oktobra 2012. (Beta)

Pogledajte još