SNP 1389 oblepio Beograd plakatima protiv nošenja stranih zastava na odeći nazivajući to nastranošću

0

Beograd je oblepljen hiljadama plakata na kojima SNP Naši poziva mlade da pročitaju "poruku protiv nastranosti" i umesto zastava Velike Britanije ili Amerike, na majicama počnu da nose srpsku zastavu.

Kako objavljuju na svom zvaničnom sajtu, SNP 1389 stoji iza hiljada plakata kojima je oblepljen Beograd, a na kojima se mladi Srbije koji nose zastave Velike Britanije ili SAD, kao modni detalj na odeći, pozivaju da pročitaju „poruku protiv nastranosti (na odeći)“ ovog pokreta.

Pod parolom „Iste su boje zašto da ne budu tvoje?“, ovaj desničarski pokret je mladima preporučio da na odeći nose zastavu Srbije

Fenomen nošenja zastava SAD i Velike Britanije postaje toliko rasprostranjen da se postavlja pitanje koliko mladi Srbi i Srpkinje zaista znaju istoriju svoje države i sveta. Dve pomenute zastave država koje su tokom istorije bile (i još uvek su) najveći simboli sejanja zla širom planete, utoliko bi pre trebale više da zgražavaju omladinu jer je naš narod na svojoj koži osetio iskustvo nemrilosrdnog uništavanja više puta tokom istorije. Ove zastave čak sadrže u sebi boje koje slovenski narodi imaju na svojim zastavama, te je apsurd još veći – zašto bi neko stvarno želeo da umesto srpske trobojke nosi „Union Jack“? – piše u „poruci protiv nastranosti“ na sajtu Srpskog narodnog pokreta 1389 koja se našla i na plakatima širom Beograda.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.