Sneg zavejao Hrvatsku i Austriju (FOTO)

Kako je saopštio hrvatski hidrometeorološki zavod, najviše je snega očekivano palo u Gorskom kotaru gde su izmerene visine i preko jednog metra snežnih padavina.

U Rijeci je palo 17 centimetara snega, što je uzrokovalo probleme sa saobraćajem u gradu, ali i u okolnim mestima, kao i na kvarnerskim ostrvima Krku, Cresu i Lošinju koji su se takođe zabeleli.

Na većini puteva proglašeni su zimski uslovi - zabranjen je saobračaj za kamione s prikolicama i šlepere s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. 

(old_image)
Sneg u Rijeci Foto: Beta

Jake snežne padavine zahvatile su i Austriju gde su izazvale brojne saobraćajne udese, kao i kašnjenje letova na bečkom aerodromu Švehat.

U ranim jutarnjim satima dogodilo se, samo na putevima kroz pokrajinu Donju Austriju, 17 saobraćajnih udesa u kojima su život izgubile dve, a povređeno 25 osoba, od kojih šest teško.

Na putevima na prilazu Beča kamioni su proklizavali, tako da je autoput A21 morao biti zatvoren za teretnjake iznad 3,5 tone, a ujedno je i privremeno bio obustavljen saobraćaj zbog radova uklanjanja zaglavljenih kamiona.

Jake snežne padavine, koje su sinoć zahvatile Austriju, izazvale su jutros i probleme na bečkom aerodromu Švehat. U jutarnjem saobraćaju došlo je do kašnjenja, i otkazivanja osam letova Ostrijan erlajnsa (Austrian Airlines).

(B92, Tanjug)

Pogledajte još