Ključ za probleme u vezi – seks ili razgovor?

0

Kako bi se postigla savršena ravnoteža u vezi i kako bi oboje partnera bili srećni muškarci bi morali imati više volje da razgovaraju o problemima, a žene bi trebale biti velikodušnije u spavaćoj sobi, pokazalo je novo istraživanje.

Centar za savetovanje u vezama Relate ističe da različiti načini sa kojima se muškarci i žene nose sa emocionalnom tugom otkrivaju tipične stereotipe, kao što je nelagoda koju muškarci osećaju kada trebajud a potraže pomoć savetnika za veze.

I dok žene vole da razgovorom rešavaju probleme pre nego što postanu ozbiljni, muškarci čekaju dok „brod ne počne tonuti“. Istraživanje je pokazalo da zbog toga mušakrci češće pate od depresije ili se odaju alkoholu.

Muškarca na savetovanje možete odvesti samo silom, a i tada će se buniti. Oni rešenje traže samo kada 'brod tone'. Jednostavno se prave da problemi ne postoje. Žene će, s druge strane, potražiti pomoć pre nego što se nešto katastrofalno desi„, kazao je savetnik Relatea, piše Dejli Mejl.

Istraživanje je pokazalo i nešto što je opštepoznato, a to je da muškarce motivšu jednostavne potrebe, uglavnom seksualne prirode.

I kada pristanu da potraže pomoć savetnika za veze, muškarci to rade samo zato što misle da će zauzvrat dobiti više seksa, tvrdi ovo istraživanje.

Klix.ba Dejli Mejl

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.