Pet eliksira koji će vas vratiti u formu

Sok od cvekle
Iako njegov ukus odbija mnoge, sok od cvekle ima magična svojstva za jačanje krvne slike. Obiluje nitratima koji olakšavaju protok krvi do mišića, dajući vam snagu da istrajete u vežbanju. Ne zaboravite ni to da je poboljšan protok krvi najbolji način da se rešite dosadnog celulita. Tako da... zaputite se na pijacu i kupite cveklu. Ako vam je njen ukus suviše gorak, uvek možete dodati malo meda ili šećera.

Kafa
Kofein usporava proces trošenja glikogena, dragocene rezerve energije u organizmu, i daje vam gorivo da u vežbama izdržite duže nego obično...

Kokosovo mleko
Ovaj neobični napitak bogat je kalijumom, što smanjuje mišićne grčeve – i sve to uz minimalan unos kalorija. Kokosovo mleko se posebno preporučuje onima koji se intenzivno bave jogom ili pilatesom.

Čokoladno mleko
Iako ga često izbegavamo u strahu od kalorija, kada je vežbanje u pitanju kalorije i nisu tako loša stvar ako dolaze iz pravih namirnica. Na našu veliku radost, čokoladno mleko je upravo jedna od njih. Mešavina ugljenih hidrata i proteina iz čokoladnog mleka pomaže zaceljenju mikro-povreda mišića koje nastaju prilikom intenzivne vežbe i dovode do upale mišića. U roku od 45 minuta nakon vežbe popijte ovaj napitak kako bi ste dozvolili telu da u ključnom momentu dođe do pravih hranljivih sastojaka.

Pivo
Iako ima mnogobrojna blagotvorna dejstva na zdravlje i lepotu, intenzivna vežba privremeno slabi imunitet. Kada se nakon vežbanja osetite pomalo slomljeno, povremeno se nagradite bezalkoholnim pivom – njegovo antiinflamatorno dejstvo će vam pomoći da se osetite bolje.

Izvor: B92

Pogledajte još