Kako ostati zaljubljen do kraja života (5 najvažnijih stvari)

Srećan brak nije bajka, zaključak je najnovijeg istraživanja sa Univerziteta Ilinois nakon analize 35 različitih istraživanja sprovedenih na više od 12 hiljada ljudi.

Naučnici tvrde da su uspeli da izdvoje pet najvažnijih stvari koje su bitne ako želite da vaš brak traje, a da pritom bude pun međusobne ljubavi i poštovanja.

Za početak, potrebno je otvoreno komunicirati o svim temama, jer kroz razgovor uvek otkrivamo nešto novo o partneru i sebi.

Svakom problemu potrebno je prići s pozitivne strane, pokušati problem okrenuti na šalu ili pronaći kreativni i konstruktivni način za rešavanje problema. Ovaj metod može samo još više da zbliži partnere.

Nije na odmet da malo češće govorite partneru da ga volite i da imate potrebu da budete sa njim do kraja života, jer takvim stavom utičete i na to da se partnerova želja, odnosno stav prema vama i braku pozitivno promeni, odnosno ostvari. Planirajte zajedno događaje, to produbljuje privrženost i odlučnost da ostanete zajedno.

Ništa manje važna nije ni podela kućnih poslova, jer se jedino tako na duže staze može postići sloga. Svaki par će imati neko svoje, jedinstveno rešenje za raspodelu obaveza, a najvažnije je da do njega dođu zajednički.

Za kraj, krug zajedničkih prijatelja je odličan način za učvršćivanje odnosa, pogotovo ako se radi o porodici drugog partnera, ma kako grozno ovo nekima zvučalo.

(Izvor: Metro-portal.hr via B92)

Pogledajte još