Zbog retke bolesti sa 16 godina izgledala kao starica (FOTO & VIDEO)

Zara Hartsorn je godinama trpela uvrede, pa čak bila i žrtva fizičkog zlostvaljanja.

Kada ste tinejdžer, a izgledate poput žene u sedmoj deceniji, sve što možete da očekujete od društva je nerazumevanje.

Kada je imala 12 godina, ova devojčica je već izgledala kao majka svoje pet godina starije sestre Kloe.

Često se dešavalo da Zaru nisu želeli da prime u autobus sa dečjom propusnicom sumnjajući da koristi tuđu kartu.

A onda je lekar Abhimanyu Garg, Nacionalnog instituta za dijabetes, bolesti bubrega i digestivnih organa u SAD, saznavši za slučaj Zare Hartsorn, odlučio da pomogne ovoj devojčici.

Posle pregleda Zare i njene majke Trejsi Gibson, utvrđeno je da ćerka i majka imaju kutis laksu, retko oboljenje koje je dijagnostikovano kod 30 Britanaca. Ova bolest skraćuje životni vek, utiče na zglobove i slabi funkciju srca i pluća.

Abhimanyu Garg i Robert Ersek, plastični hirurg su kao rešenje ponudili pionirsku operaciju fejsliftinga, kao i plastičnu operaciju nosa. Zara je posle mnogo godina povratila svoj mladalački izgled.

- Imam mnogo više samopouzdanja nego ranije, srećnija sam. Operacija mi je dala podsticaj i sada se ne bojim šta drugi ljudi misle. Želim da uradim nešto od svog života - rekla je Zara.

Ova šestnaestogodišnja devojčica je nakon opearcija otpočela vezu sa Rikijem koja joj je donela emotivnu ispunjenost. Gospođica Hartsorn spremna je da ostvari svoje ciljeve, jedan od njih je i da završi fakultet.

Izvor: Blic Žena

Pogledajte još