Dobra veza, a loš seks - Šta da uradite ?

“U vezi morate imati tu seksualnu komponentu koja će održavati intimnost i konekciju kako bi hemija među vama bila jača”, govori Gejl Salc, autor knjige “The Ripple Effect: How Better Sex Can Lead to a Better Life” – “Ako nemate seks to može dovesti do nemira, frustracije i emotivne distanciranosti vremenom”

Ipak, nema razloga da paničite. Bitno je samo da prepoznate uzrok ovog problema, a mi ćemo vam pomoći u njegovom rešavanju.

Problem broj 1: ne fokusira se na vaš orgazam

Ako ste prilično slobodni dok ste zajedno, a vi ipak ne doživljavate orgazam stiče se utisak da je on sebičan i misli samo na svoje zadovoljstvo. Međutim, eksperti objašnjavaju da je njega zapravo sramota.

“Svaka žena je drugačija, zato muškarcu može biti teško da shvati šta vam odgovara. Umesto da se izblamira, on radije neće uraditi ništa”

Eksperti savetuju da je najbolje rešenje ovog problema da vas gleda kako masturbirate. Većina muškaraca bi za ovo ubila, pa nema razloga da se stidite. Radite ono što vama odgovara, a on neka prati svaki korak i ponovi isto tokom seksa.

Problem broj 2: jednostavno vam ne odgovara

Loše vesti iz sveta nauke: veličina njegove ličnosti nije u vezi sa veličinom njegovog penisa.

“Morate se dobro zagrejati pred početak odnosa, kako bi vaše genitalije imale osećaj punoće. Takođe, upražnjavajte misionarsku pozu sa podignutim nogama. Tako nećete ni osetiti nedostatak u veličini”, savetuju eksperti.

(old_image)

Problem broj 3: seks je dosadan

Jedini put kada ste bili istinski uzbuđeni jeste na početku veze kada ste vodili ljubav gde ste stigli?

“Žene, posebno kada su u vezi sa njima posebnom osobom, imaju potrebu da guše svoju seksualnost i perverziju smatrajući da u stabilnoj vezi ne bi trebalo da budu toliko provokativne. One se zapravo boje da naruše sliku fine devojke”

Na ovo zaboravite! Naravno da je moguće imati zdravu vezu i divlji seks, ali je za to potrebna dobra komunikacija.

Počnite tako što ćete predložiti da radite neke nove stvari u krevetu. To je prilika da popričate o nekim fantazijama koje vam možda padaju na pamet. Počnite sa nečim suptilnijim kao što je film, koji će vas inspirisati da isto pokušate u sobi.

Problem broj 4: seks je zaboravljen u vašoj vezi

Seks je kao kineska hrana – dovoljno je da je samo jedan od vas gladan, brzo će nagovoriti i ovog drugog. Zato činjenica da niko od vas dvoje ne ulaže napore pokazuje ozbiljan gubitak interesovanja.

Sudeći prema Mišel Vejn Dejvis, autorki više izdanja na ovu temu, oko polovina muškaraca i žena uzbuđuje se mentalno, pa tek onda oseća želju za fizičkom intimnošću. Drugu polovinu je potrebno prvenstveno fizički uzbuditi.

Ukoliko oba partnera pripadaju ovoj drugoj grupi, seks lako može biti izostavljen jer niko od vas ne oseća potrebu da napravi prvi korak.

Morate da započnete proces intimizacije koji će kasnije slediti požuda – ljubite ga, grickajte, mazite pa tek onda odlučite da li želite seks ili ne.

“Libido kontrolišu hormoni. Ako promenite nivo svojih hormona često možete i povećati požudu koju osećate prema partneru”, savetuju eksperti

(old_image)
.

Problem broj 5: kada seks nije problem

“U nekim fazama veze, loš seks je simptom drugih problema – bilo kod vas lično ili u vezi. Možda se baš vi plašite obaveze. Umesto da se suočite sa istinom, vi sebi dozvoljavate da vam loš seks bude izgovor.

Eksperti objašnjavaju da ako uvek imate nezadovoljavajući seks to može biti posledica negativnih iskustava u vašoj daljoj prošlosti.

Seks takođe može biti odraz onoga što se događa u vezi, pa ga parovi koriste kako bi iskazali ogorčenost, ljubomoru ili zanemarivanje.

Najbolje rešenje jeste da seks ostavite sa strane i razmislite koje bi to frustracije mogle da utiču na vas – on radi previše, zanemaruje vaša osećanja, ne želi da izlazi sa vašim prijateljima? Što pre priznate sebi, pre ćete rešiti probleme i imati savršen seks.

Izvor: B92

Pogledajte još