Novi "Fića" slavi prvi rođendan

Generalni direktor kompanije Antonio Čezare Ferara rekao je da su u ovoj godini postignuti izvanredni rezultati i da je zadovoljan prodajom tog modela u Srbiji, kao i na drugim tržištima.

On je rekao da je u Srbiji prodato oko 2.000 automobila i da u kompaniji veruju da će prodaja u Evropi i SAD biti na planiranom nivou.

Ferara je na svečanosti u Belom dvoru, kojoj je prisustvovao i ministar sporta Vanja Udovičić, rekao da je zahvaljujućim novom modelu industrija automobila u Srbiji zauzela značajno mesto i da je FAS sa 3.000 radnika jedan od najvećih poslodavaca i stranih investitora u Srbiji.

"Sve vreme smo verovali u naš tim i dobar i kvalitetan proizvod",
rekao je Ferara i podsetio da 1, 2 milijarde evra uloženo u opremanje fabrike u Kragujevcu.

Komercijalni direktor kompanije "Fiat automobili Srbija" Džeri Klark podsetio je da je distribucija prvih modela Fijata 500 L počela u septembru prošle godine i da je najpre počela prodaja u Srbiji i Italiji a onda i na drugim tržistima u Evropi i šire.

Danas se, kako je kazao, Fijat 500 L može videti u više od 100 zemalja, pa samim tim, predstavlja globalni automobil.

On je na svečanosti u Belom dvoru rekao da je za samo godinu dana porodica "500L" porasla za dva nova člana - "500L living" i "500L treking" koji može da primi sedmoro putnika i odličan je kao porodični auto.

Klark je naveo da sa Fijatom 500 L, kompanija ima 10 odsto učešća na tržištu automobila.

On se zahvalio svim partnerima i saradnicima na podršci, a nakon obraćanja predstavljeni su partneri i prvi korisnici modela Fijata 500 L, među kojima su brojne kompanije koje 500 L koriste kao službeni automobil, sportisti...

Italijansko-srpska kompanija "Fiat automobili Srbija" je, prema podacima ministarstava finansija i privrede, najveći srpski izvoznik, a prema poslednjim zvaničnim podacima, do početka jula izvezeno je oko 80.000 automobila "500L".

Cena modela sa pet sedišta i dizel motorom je 13.650 evra, dok je za "500L treking" sa benzinskim motorom potrebno izdvojiti 13.900 evra.

Zvanična prodaja modela "500L" počela je 22. septembra 2012. godine.

Izvor: b92

Pogledajte još