Porast prostitucije u Beogradu

0

Sve veća nezaposlenost i finansijska kriza dovele su do toga da veliki broj žena, ali i muškaraca, zarađuje za život "prodajući telo", pišu Novosti.

Seksualne usluge se nude preko interneta, ali i na ulici, u elitnim klubovima i na splavovima, hotelima, prikrivenim „salonima za masažu“…

„Prostitucija se u Beogradu javlja u nekoliko oblika, a razlozi onih koji se odlučuju da se njome bave su, uglavnom, materijalne prirode“, kaže Dragana Starčević, policijski inspektor u Odeljenju za javni red i mir PU za grad Beograd i dodao da ne postoji tačna evidencija

Jedni jer su ostali bez posla, drugi zato što su zavisnici od droga, a najveći broj je onih, kojima je to jedini način da prežive.

U prestonici veliki broj žena, muškaraca, pa čak i maloletnika, zarađuje za život na ovaj način. Inspektori su na delu zatekli i devojčicu od samo 11 godina.

„Ima slučajeva da su te osobe odbačene od roditelja ili partnera, tu su i droga, alkoholizam, ali ne možemo reći da se samo siromašni ili manje obrazovani odaju prostituciji“, navodi Starčević.

Ima i dama sa završenim fakultetima, pa čak i imućnih devojaka koje žele više i bolje. Od vrste „robe“ i mesta gde se posao obavlja, zavisi i cena.

Klijent, ako želi da provede sat sa elitnim damama, obično devojkama od 18 do 30 godina koje su lepe, negovane i doterane, za to zadovoljstvo moraće da plati od 150 evra, pa naviše. Posao se dogovara samo preko posrednika. Ako je reč o hotelskoj prostituciji, cena je niža, od 50 do 150 evra.

Najjeftinije usluge pružaju se na ulici: kod Plavog mosta, železničke stanice, Ekonomskog fakulteta… Reč je o višestrukim povratnicima koje rade i kad je toplo i kad je mraz.

„Tu klijent mora da plati od 1.000 do 3.000 dinara. Sve se odvija u šumarcima, na mračnim mestima, ili u kolima“, kaže Starčević.

Klijenti su razni, kao i njihove želje, pa ima slučajeva da mušterije traže trudnice. Ipak, u poslednje vreme se čak i „dame noći“ žale da im posao i zaradu oduzimaju transvestiti.

„Oni su vrlo traženi, ali su i njihove usluge skuplje. Mnogo vode računa o izgledu, higijeni, garderobi, nakitu…“, zaključuje Dragana Starčević.

Izvor: Večernje Novosti, B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.