Karlovac: Pretio da će se zapaliti jer mu porodica gladuje

Nemamo od čega živeti ja, žena i dete, samo želim novu priliku da radim i detetu osiguram minimalne uslove – zavapio je on. Pozvan je na razgovor u Grad, u vezi s dodelom stana za zbrinjavanje porodica lošeg imovinskog stanja.

Nemojte me pogrešno shvatiti, ali ja više ne mogu voditi bitku protiv vetrenjača. Službe i nadležne institucije daju mi mrvice, povremene pomoći, a ja već četiri godine tražim posao i niko me ne želi zaposliti kada vidi da sam nekada bio po domovima, krao i bio po zatvorima.

Sanjam da kradem, ali tome se ne želim vratiti jer sam drugi čovjek. Želim pošteno raditi posao i zaraditi za svoju porodicu. Sada nemamo od čega živeti – ja, žena i dete smo doslovno gladni, deo je životne priče Sanjina Kadrića, 35-godišnjeg Karlovčanina koji je jutros seo na parkiralište ispred zgrade karlovačkog Gradskog poglavarstva, polio benzinom tlo oko sebe i zapretio da će benzinom politi i sebe i zapaliti se.

Uz njega su bili vatrogasci, policija, a došli su i delatnici Hitne pomoći. "Nisam lud", ponavljao je, "to sam i juče rekao policiji i lekarima, samo sam očajan, želim pošteno raditi i zarađivati, a ne mogu."

Ne optužujem gradonačelnika, i sam mi je znao dati novac za pomoć iz vlastitog džepa, ali to su sitnice. No, institucije ne žele videti, a znam da samo jednim telefonskim pozivom moja situacija može biti rešena jer mnogi su tako dobijali poslove koje ne zaslužuju. Ne želim pomoć, nikoga ne bih hteo da molim, želim samo zaraditi za porodicu, da sinu omogućim minimalne uslove za život, ali ne ide, niko me ne želi – zavapio je Sanjin.

S porodicom živi kao podstanar, a skromna primanja supruge daju za najam stana i račune, pa im za život ne ostaje ništa. Sakupljao je boce tiokom leta na moru, po zanimanju je kuvar, ali trajan posao ne može dobiti. Samo obećanja.

Naravno da ne želim oduzeti sebi život, ali samo tako drastični potezi mogu nadležne naterati da shvate u kakvom sam očaju. Znam da sličnih slučajeva ima, ali ja samo želim novu šansu da dokažem da mogu i želim pošteno zarađivati za život – dodao je Sanjin.

U sprovođenju plana sprečio ga je dogradonačelnik Dubravko Delić koji ga je pozvao na razgovor u gradsku upravu kako bi zajedno pokušali naći rešenje za barem deo problema ove mlade porodice. Obitelj Kadrić predala je zahtev i trebalo bi da bude na listi za dodelu gradskog stana kao porodica lošeg socijalnog stanja, a lista će biti objavljena do kraja nedelje.

Izvor: Vecernji.hr

Pogledajte još