Šta da večerate a da ne prekršite dijetu ?

Znate li da su večernji sati najgori kad je u pitanju držanje dijete? Većina tokom dana i uspe da se pridržava dijete, ali uveče, ispred televizora mnogi pokleknu i posegnu za frižiderom ili grickalicama koje nikako ne bi trebalo da budu na jelovniku nekoga ko pazi na unos namirnica.

Upravo iz tog razloga, da biste dobili ideju šta da jedete za večeru kada vas uhvati glad, a da pritom ne ugrozite dijetu i ujutru se razočarate kada stanete na vagu, delimo sa vama tri recepta za brzu, jednostavnu i zdravu večeru.

Piletina sa đumbirom, svežom paprikom i pirinčem

Izvrstan obrok za koji nije potrebno neko posebno kulinarsko umeće. Na kockice narezano belo meso bacite na tiganj na kojem ste zagrejali malo maslinovog ulja i prodinstali jedan beli luk. Dodajte malo svežeg narendanog đumbira (đumbir ima termički učinak što znači da ubrzava metabolizam!). Umešajte na kockice narezanu svežu papriku kojom osiguravate dozu vitamina C. Na kraju dodajte šaku pirinča i krčkajte dok pirinač ne omekša.

Salata od spanaća, graška, kukuruza, belanaca, paradajza i luka

Ova super salata ima visok udio proteina, a malu količinu masnoća. Proteinsku vrednost pojačavaju belanca koja su čisti protein. Grašak u sebi ima složene ugljenehidrate i proteine, ali i vlakana koja pomažu probavi, ali daju i duži osećaj sitosti.


Omlet od belanaca, feta sira, paradajza i aleve paprike

Obrok koji ćete da napravite za samo nekoliko minuta, a koji će da vam zadovolji potrebe za ugljenim hidratima i proteinima. Osim toga, feta sir je bogat linolenskom kiselinom, zasićenim masnim kiselinama i antioksidansima koji pozitivno utiču na topljenje masnoga tkiva. Aleva paprika podiže srčani puls i metabolizam za čak 25 posto u tri sata nakon unosa.

Prijatno!

Izvor: Fit Team, Index.hr

Pogledajte još