Rundek, Van Gog i SARS sviraju u Šapcu

ŠABAC, 27. jula 2009. (Beta) - Srpski sastavi "Van Gog", "S.A.R.S" i "Del Arno bend", kao i hrvatski izvođači Darko Rundek i "Let 3" nastupiće na Šabačkom letnjem festivalu (S S L F) koji će biti održan besplatno od 12. do 15. avgusta na prostoru tvrđave Stari grad u Šapcu.

Portparolka festivala Ane Lazić rekla je danas agenciji Beta da će S S L F otvoriti 12. avgusta od 22.00 šabački "Gremlini", koji sviraju obrade ugaslog šabačkog pank sastava "Goblini", a potom nastupa beogradski "Van Gog", koji promoviše nedavno izašli album "Lavirint".

Dan kasnije, 13. avgusta, nakon nekoliko demo sastava, nastupiće rege izvođači "Del Arno bend", riječki alternativci "Let 3" sviraju 14. avgusta, a festival zatvaraju 15. avgusta beogradski "S.A.R.S.", vlasnici hita "Buđav lebac", i nekadašnji vođa zagrebačkog "Haustora" Darko Rundek sa svojim "Kargo orkestrom".

Lazićeva je rekla da je festival prethodnih godina trajao od sedam do 10 dana, sa pozorišnim predstavama, izložbama i umetničkim performansima uz muzičke sadržaje, ali da je ovog leta vremenski kraći zbog finansijske krize.

Pogledajte još