Pogledajte ko se to ugurao na listu najviđenijih Srba

0

Većina ljudi će otići na Vikipediju u potrazi za nekim podatkom. Upravo tu, možete da pročitate i tekst o znamenitim Srbima… Uz tekst će se pojaviti i fotografija naših znamenitih ličnosti, pa pogledajte ko se umuvao na listu najpoznatijih Srba.

Kad vas neko pita „Ko je najpoznatiji Srbin“ ili „Koja istorijska ličnost je najznačajnija za našu zemlju“ sigurno ćete reći Car Lazar, Sveti Sava, Karađorđe, Vuk Karadžić, Nikola Tesla, Ivo Andrić, Novak Đoković …

Izbor je zaista veliki, ali na Vikipediji izgleda postoji mesto i za pevača Željka Joksimovića.

Naime, ovaj pevač se nalazi na fotografiji 30 najpoznatijih Srba, tačno između naših proslavljenih sportista Vlade Divca i Novaka Đokovića.

Na listi najznačajnijih Srba nalaze se istorijske ličnosti poput Stefana Nemanje, Svetog Save, Cara Dušana, zatim naši poznati naučnici Mihajlo Pupin, Nikola Tesla, Milutin Milanković, ali i savremene ličnosti i umetnici kao što su Marina Abramović i Emir Kusturica.

Možda je Joksimović na listi zbog uspeha na Evroviziji, gde je osvojio drugo mesto na tom takmičenju 2004. godine. Onda, po toj logici, iznenađuje podatak da Marija Šerifović nije izabrana za jednu od najuticajnijih Srba iako je pobedila na istom takmičenju 2007. godine.

Izvor: 24sata/ foto: Wikipedia

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.