Supruga indijskog ministra pronađena mrtva

0

Supruga indijskog ministra Šašija Tarora, Sunanda Puškar pronađena je danas mrtva u hotelskoj sobi u Delhiju, dva dana pošto su se pojavile spekulacije o tome da je muž vara.

Ministrov lični sekretar je novinarima rekao da je bračni par boravio u luksuznom hotelu od četvrtka zbog renoviranja kuće. Ministar je ceo dan bio na konferenciji, a kada se vratio, zatekao je vrata njenog apartmana zaključana iznutra i izgledalo je da Sunanda spava.

Mediji pišu da je muž obavestio policiju o njenoj smrti čiji se uzrok još uvek ne zna, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Skandal zbog preljube izbio je u sredu kada su se na Tviter nalogu ministra za ljudske resurse pojavile poruke, koje je videlo dva miliona sledbenika i u kojima se govori da je u vezi s pakistanskom novinarkom Mehr Tahrar.

Ministar je kasnije rekao da je njegov Tviter nalog „hakovan“, ali je Sunanda u izjavi za indijske medije priznala da je ona napisala poruke što je kasnije demantovala.

U jednoj od njih je optužila novinarku da radi za pakistansku tajnu službu i da „juri“ njenog muža. U međuvremenu je izdato saopštenje u kome se kaže da su njih dvoje u srećnom braku od 2010. godine.

Pakistanska novinarka koja je demantovala da je ministrova ljubavnica, tvitovala je nakon što je čula da je Sunanda umrla: „Apsolutno sam šokirana. Ova tragedija se ne može rečima opisati. Počivaj u miru, Sunanda“.

Ministar Taror, bivši indijski diplomata pri UN, od 2009. godine je član indijskog parlamenta, a zatim je postao ministar u vladi premijera Manmohana Singa.

Izvor: Blic/ foto: Wikipedia/Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.