Nadzorna kamera zabeležila jezivu utvaru u ogledalu paba

Figura u ogledalu se ukazala nekoliko puta unutar par minuta, a menadžer lokala Toni Duli je nikada ne bi ni otkrio da na podu nije našao razbijenu čašu što ga je navelo na pomisao da su tokom noći u pabu bili provalnici.

Utvara se ispred kamere pojavila nešto iza šest sati ujutru, a zanimljiv je detalj i to da su po ukazanju kamere prestale da rade.

- Nije mi bilo svejedno kada sam pregledao zapis. Očekivao sam lopove, ali ne i ovo - priznao je Duli, koji do sada nije verovao u duhove iako je pab koji vodi odavno na glasu kao uklet.

Naime, veruje se da u njemu i dalje boravi duša Džejmsa Stenlija, sedmog grofa od Derbija, jer se stolica na kojoj je pogubljen 1651. godine i danas nalazi u pabu.

Upravo je ona most koji ga veže s ovim svetom, mišljenja su mediji, koji su utvrdili i to da Stenli nije jedini pokojnik koji ne može ili ne želi da napusti mesto.

Prema njihovom mišljenju u pabu se nalazi još najmanje 25 duša, te se za većinu veruje da su žrtve Engleske revolucije budući da je na stotine civila i vojnika izginulo upravo ispred lokala.

Izvor: Pressonline
Foto: Printskrin

Pogledajte još