Kućni lekovi bolji od bilo koje tablete

0

Ne mora baš sve da se leči lekovima. I svakodnevne stvari imaju lekovita svojstva. Odajemo vam trikove kako da izlečite bradavice, glavobolju i još neke boljke.

1) SELOTEJP ZA UKLANJANJE BRADAVICA
Grupa doktora je 2002. godine uporedila efektivnost selotejpa i tečnog azota u uklanjanju bradavica. Nakon što su svakodnevno dva meseca nosili selotejp koristeći svakih nedelju dana plovućac da uklone mrtvu kožu, 85 odsto pacijenata je izlečilo bradavice, dok je samo 60 odsto njih uspelo da ih ukloni tečnim azotom.

2) OVSENA KAŠA ZA UBLAŽAVANJE EKCEMA
Ovas je delotvoran protiv zapaljenja. Bilo da se koristi u vidu paste ili da se ubaci u kadu, većina stručnjaka preporučuje koloidnu (fino mlevenu) ovsenu kašu u koju na 15 minuta treba da potopite oblast koju biste da izlečite. Ovas ima antihistaminsko dejstvo i ublažava zapaljenja. Smanjujući nivo histamina, koji izaziva zapaljenja koja su prirodni odgovor imunog sistema, ovas sprečava ili umanjuje crvenilo.

3) JOGURT PROTIV NEPRIJATNOG DAHA
Neutrališuća moć jogurta i drugih probiotika uklanja zadah čiji je uzrok u želucu. Jogurt nema nikakav uticaj na bakteriju iz usta, jer se kratko zadržava u ustima. Ali ipak, on neitrališe kiselinu koja se nalazi bilo gde između usta i želuca, uključujući i grlo i jednjak. Jogurt može da ukloni neprijatan zadah čiji se uzrok nalazi u želucu, ali ne uklanja zadah koji je proizvod bolesti desni, jetre i pluća.

4) KAŠIKA ŠEĆERA PROTIV ŠTUCANJA

Doktor Edgar Engelman je 1971. sproveo studiju kako bi proverio sprečava li kašika šećera štucanje. On je proučavao grupu od 20 pacijenata koja je imala problema sa konstantnim štucanjem koje je umelo da traje i po šest sati, a osam od njih je mučilo štucanje i po 6 nedelja. Svakome od njih data je kašika šećera da je progutaju bez vode i 19 od 20 pacijenata prestalo je odmah da štuca. Šećer najverovatnije deluje već u ustima i deluje na nervne impulse koji bi mišićima dijafragme signalizirali da se grče.

5) OLOVKOM PROTIV GLAVOBOLJE
Olovku najčešće uzmemo da grizemo kada smo pod stresom. Kada je grizemo, istežemo mišiće koji vilicu povezuju sa ostatkom lobanje i koji mogu biti odgovorni za napetost prilikom glavobolje. Griženjem olovke opuštamo te mušuće, zbog čega se bol i napetost smanjuju. Nažalost, ovo važi samo za obične glavobolje, ne i za migrene i glavobolje izazvane problemima sa sinusima.

6) MASLINE PROTIV MUČNINE
Mnogi simptomi utiču na javljanje mučnine u toku vožnje, uključujući povećanu salivaciju, što je prirodni proces našeg organizma u pokušaju da zaštiti zube od visoke doze kiseline. Masline sadrže tanine koji, kada se oslobode u ustima, rade na isušavanju pljuvačke eliminišući simptom, a onda se telo instinktivno prilagođava tome. Ali masline su efektivne samo tokom ranih stadijuma mučnine, na početku povećane salivacije.

Izvor: Ženski kutak

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.