Ženu s detetom držali kao robinju u podrumu punom zmija

0

Džordi Kalahan i Džesika Hant iz Ohaja (SAD) proglašeni su krivim za držanje u ropstvu sa elementima otmice, jer su mentalno zaostalu ženu sa ženskim detetom mlađim od pet godina držali zaključanu u vlažnom podrumu bez toaleta i kupatila.

Prisljavali su je da obavlja sve kućne poslove i čisti za njihovim ljubimcima – pitonima i pitbulovima – kao i da njima samima pruža seksualne usluge po želji, a da ne bi pobegla plašili su je svojim opasnim životinjama i pretili da će naškoditi detetu.

Slučaj je otkriven kada je “robinja”, čije se ime ne navodi da bi se zaštitio identitet maloletnog deteta, uhvaćena kako krade u samoposluzi, zamolila da je odvedu zatvor jer kod kuće loše postupaju prema njoj.

Krenuvši tragom njene priče, policija je uhapsila Kalahana i Hantovu, koji su se branili da su samo pružili utočište poznanici – beskućnici. Istraga je međutim, pokazala drugačije.

Morbidni par je, naime, mentalno hendikepiranu ženu često zastrašivao i zlostavljao, podizao je socijalnu pomoć na koju je imala pravo, i plašio je svojim opasnim ljubimcima ako se pobuni.

Ako bi je pustili da negde sama izađe – recimo u kupovinu – pretili su joj da će dete nastradati ako se ne vrati, odnosno da će ga prebiti ako se predugo zadrži, ili ako potroši previše novca.

Jednom prilikom su joj čak i kamenom smrskali šaku i poslali je kod lekara, da bi bi im donela lekove protiv bolova koji se izdaju samo na recept, jer su oboje zavisnici od droge.

Na sudu su se branili da su samo “hteli da pomognu”, ali dokazi i izjave svedoka svedoka – njihovih prijatelja koji su pristali da svedoče uz nagodbu da sami budu oslobođeni optužbi za saučesništvo – teško ih terete.

Ukoliko budu proglašeni krivim po svim navodima optužbe, mogli bi biti osuđeni čak i na doživotnu kaznu zatovra.

Izvor: Blic/ foto: Facebook

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.