Kineskinja na Instagramu najavila samoubistvo

"Moja smrt će te proganjati dan i noć", poručila je “jojostai102” iz Šangaja bivšem dečku na aplikaciji za deljenje fotografija pre nego što je aploudovala fotografiju zapaljene hrpe svojih ličnih stvari i još jednu sliku, na kojoj joj noge vise kroz prozor višespratnice, sa parkingom nekoliko spratova niže.

Iako nije sasvim jasno šta se desilo posle toga, na kineskom forumu Mop podeljena je fotografija ženskog tela koje leži u bari na parkingu, dok policija istražuje mesto zločina.

Parking ima oblik poput onoga koji se vidi ispod njenih stopala na fotografiji koju je aploudovala, a kako navodi DailyDot, osoba koja živi u susedstvu potvrdila je da je devojka počinila samoubistvo.

 "To se stvarno desilo, živimo u istoj zgradi, umrla je u subotu ujutro", napisao je očevidac.

"Bez obzira na sve, koliko hrabrosti je potrebno da bi devojčica poput nje počinila samoubistvo? Nadam se da će naći mir na onom svetu", navodi dalje taj očevidac.

Muškarac koji tvrdi da joj je drug, takođe je izrazio tugu zbog njene smrti i postovao snimak SMS konverzacije koju je dan ranije navodno vodio s njom, kada mu je poručila da “odlazi”.

Ova tužna priča počela je pre dve nedelje, kada je devojka postovala fotografije sa naslovima u kojima detaljno opisuje koliko je očajna zbog nedavnog raskida ljubavne veze.

Umesto da podignu uzbunu i pokušaju da joj spasu život, njeni pratioci su jednostavno “lajkovali” fotografije, ili ostavljali površne komentare.

"Život je tako mizeran u poslednjih nekoliko dana. Želim sve da zaboravim, da ponovo ovladam svojim osećanjima i ne plačem tako gorko svake noći, ali nemoćna sam. Učinjena mi je prevelika nepravda. Ne mogu to da podnesem", napisala je ona pored jedne slike.

Pored fotografije mladića, verovatno njenog bivšeg dečka, napisala je: “Nikada nisam verovala da ćeš me izneveriti, ali i dalje te volim.”

Nakon toga je skupila svoje stvari na krevetu i zapalila ih, a u naslovu uz sliku je napisala: “Neka gori, sve će otići u prah i pepeo.”

Devojka je takođe pisala da od raskida početkom marta ne može ni da jede ni da spava i da neprestano plače. Izlazila je s mladićima koji su zgodniji i bogatiji od njenog bivšeg dečka, “ali moje srce neće nikog drugog”.

Na kraju pita mladića zašto ju je odbacio nakon što joj je probudio nade i obećavao stvari za koje se kasnije ispostavilo da su bile laži.

"Sve to ne mogu nikada da zaboravim, osim ako ne umrem", napisala je ona.

Iako naslovi fotografija jasno pokazuju koliko je očajna, gotovo niko joj nije pružio značajniju podršku niti obavestio nekoga ko bi mogao da joj pomogne.

Mada su njen drug i komšija potvrdili da je devojka zaista počinila samoubistvo, ne može se sa sigurnošću tvrditi da li se ono stvarno desilo, ili je reč o masovnoj obmani na internetu, jer ime devojke nije objavljeno, a u šangajskim medijima nema informacija o sličnom samoubistvu.

Izvor: Dejli mejl

Pogledajte još