TRAGEDIJA: Govorili mi 6 dana da je majka živa, a onda smo u kući našli njeno unakaženo telo!

Svetlani Mišković, koja živi u Austriji, šest dana su tokom katastrofalnih poplava govorili da joj je majka Milica Mitrović (80) iz obrenovačkog naselja Zabrežje živa, garantovali su da je bila prebačena i zbrinuta. Međutim, kad je stigla u majčinu kuću prizor je bio jeziv – unakaženi leš ležao je u predsoblju.

- Punih šest dana od petka 16. maja do sledećeg četvrtka uveravali su me da mi je majka evakuisana i smeštena na Beogradskom sajmu, kao i da nema potrebe da dolazim iz Austrije ranije no što sam planirala. Garantovali su mi da je iz Zabrežja prebačena u Rojkovac, odatle u prihvatilište, da je živa, da su bili u kući i da ona sigurno nije tamo. Međutim, kada sam došla našla sam je u predsoblju, unakaženu. Utopila se, a životinje su nastavile da je jedu – priča njena ćerka Svetlana Mišković koja je zastrašujući prizor zatekla 22. maja, po povratku u Srbiju.

Ona navodi da je pisala Crvenom krstu Srbije i tražila majku. Putem “Skajpa” joj je javljeno da je prebačena na Sajam i da je živa.

- Policija nas je sve vreme uveravala da je na sigurnom i da je živa. Ćerka i ja smo je tražile na Sajmu, ali tamo je nije bilo. U jednom trenutku sam ih molila da dođu i obiju vrata kuće u kojoj inače spava, dok u manjoj boravi tokom dana. Tvrdili su da su i to uradili i rekli mi da ne dolazim i garantovali da je u skloništu – navela je očajna Svetlana.

Tražila je majku svugde, obilazila prihvatilišta po Beogradu, nigde nije bilo ni traga ni glasa od baka Milice. Tada je Svetlana ponovo insistirala da sa policijom ode u Zabrežje, pišu Naše novine.

- Tek je tada, prošlog četvrtka, policija bez mene krenula ovde. Video ih je moj brat kad su skrenuli u ulicu i krenuo za njima. Razvalili su vrata koja je zaprečila jedna polica i pronašli je. Boli na šta je ličila. Unakažena. Ne znam šta me drži od tog dana. Suza više nemam, a neprestano plačem. Nemam reči za ovo što sam videla i doživela. Jeste ona bila stara i bolesna žena, ali mogla je još da živi , da su je evakuisali, kao što su rekli da jesu – priča Svetlana.

Po svemu sudeći, baka Milica je trebalo da bude evakuisana pre nego što je voda poplavila Zabrežje. S obzirom na to da joj voda u prvom talasu nije stigla ni do ograde, a plašila se helikoptera odlučila je da ostane kod kuće. Kad je bujica stigla do nje, pomoći nije bilo.

- Poslednji put smo se čule tog petka kad je poplavljen ceo Obrenovac. Tada voda nije stigla do nje. Rekla sam joj da ide. Kasnije, kada sam pozvala, telefon je samo jednom zazvonio i to je bilo to. Nađena je na samom ulazu, na pragu između spavaće sobe i predsoblja. Izgleda da je ustala iz kreveta, voda ju je ponela, pala je, a stalak sa obućom pao je na nju. Vrata su bila odškrinuta, dovoljno da kasnije uđu psi – rekla je Svetlana koja je u Srbiji planirala da provede celo leto sa majkom, a umesto toga ju je sahranila.

Izvor: Telegraf.rs / Naše novine

Pogledajte još