Saopštenje i apel građanima povodom donacija Crvenom krstu Beograda

Poštovani sugrađani, na tekući račun Crvenog krsta Beograd do 1. Juna 2014. godine uplaćeno je 15.000 dinara.

Kako ne bi došlo do zabune naglašavamo da su organizacije Crvenog krsta potpuno odvojena pravna lica i da Crveni krst Beograda ne raspolaže donacijama uplaćenim na žiro račune Crvenog krsta Srbije i opštinskih organizacija.

Našim sugrađanima iz poplavljenih područija potrebni su:
konzervirana hrana: paštete, mesni narezak, riblje konzerve i gotova konzervirana jela;
marmelade, med u malim pakovanjima i voće (banane, pomorandže i jabuke);
ulje;
pšenično i kukuruzno brašno;
pirinač;
pasulj;
testenina;
so, začini i kvasac;
prašak za veš (maksimalno u pakovanjima od 3kg);
tečnost za sudove i sredstva za dezinfekciju.

Ukoliko želite da donirate manje količine robe molimo vas da kontaktirate organizaciju Crvenog krsta na opštini na kojoj živite. Adrese možete prnaći na ovom linku http://crvenikrst011.org.rs/node/519 .

Za pravna lica i velike donacije molimo vas da kontaktirate Crveni krst Beograda na telefone 011\ 411-98-50; 411-98-51; 411-98-52 ili na beograd@redcross.org.rs

Crveni krst Beograda nema sanitarnih uslova za prepakivanje namirnica pa apelujemo na građane da doniraju namirnice i higijenska sredstva u kilogramskim i litarskim pakovanjima.

Magacinski kapaciteti Crvenog krsta Beograd su ograničeni, većina naših opštinskih organizacija donacije prima u kancelarijama, te apelujemo na građane da imaju razumevanja i da pre nego što odnesu pomoć provere da li opštinska organizacija može da je primi u tom trenutku.

Tekući račun Crvenog krsta Beograd, na koji građani mogu uplatiti novčane donacije je: 205-203712-52 Komercijalna banka.

Crveni krst Beograd se zahvaljuje svim građanima i pravnim licima na razumevanju i podršci koju su iskazali tokom prethodnog perioda.

Ivana Marisavljević Dašić

Pogledajte još